Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης «Στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση!!!»

«Στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση!!!»


Εργαζόμενη, Νέα γυναίκα, Συνταξιούχε!
           
Αγωνιζόμαστε ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα δικαιώματα μας ενόψει της τρίτης «αξιολόγησης». Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο χτύπημα που ετοιμάζουν στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία, ενάντια στις νέες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, ενάντια  στις νέες ιδιωτικοποιήσεις.

            Ήδη ξετυλίγεται η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα μέτρα από τη 2η «αξιολόγηση» με τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη νέα εκτόξευση των φόρων, τις κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία και μάλιστα με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, για να αντιμετωπίσουν ευκολότερα τα κοράκια  τη λαϊκή αντίδραση, ενώ καραδοκεί ο «κόφτης» αν υπάρχει απόκλιση από τις κυβερνητικές προβλέψεις για το πλεόνασμα.

            Και ενώ η κυβέρνηση τσακίζει δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, σπέρνει φτώχεια και ανεργία, εμπλέκει ολοένα και πιο ενεργά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά. Αυτό σηματοδότησε και το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ, που έδωσε «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Η Ελλάδα δίνει στο ΝΑΤΟ κάθε χρόνο 4 δις ευρώ όσο ακριβώς και οι αιματηρές περικοπές στα λαϊκά δικαιώματα, που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.  Εκτός απ’ αυτά ο Τσίπρας στις ΗΠΑ συμφώνησε να δαπανηθούν ακόμα 2,4 δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των F-16, που γίνεται για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΝΑΤΟ. Ενώ η κυβέρνηση κόβει τα κονδύλια για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια συμμετέχει ενεργά σε 13 ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων.

            Απευθυνόμαστε σε σένα εργαζόμενη, άνεργη, νέα μητέρα,

που ζεις με τον καθημερινό εφιάλτη της ανεργίας ή της μισοαπασχόλησης, με τον εφιάλτη της δουλειάς χωρίς δικαιώματα για ένα χαρτζιλίκι

που βιώνεις το καθημερινό άγχος αν θα καταφέρεις, κάτω από το βάρος των αμέτρητων χρεών, να κρατήσεις ανοιχτό το μικρομάγαζό σου

που πρέπει να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη για να καλύψεις τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ

που ανησυχείς για τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για το μέλλον τους και τη ζωή τους.
           
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Διεκδικούμε :

1.    Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
2.    Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
3.    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
4.    Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις
5.    Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα
6.    5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
7.    Κοινωνική προστασία της μητρότητας, δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία και πρόνοια για όλους και όλες
8.    Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να φύγουν τώρα όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας.
9.    Καμία ελληνική στρατιωτική αποστολή έξω από τα σύνορα.
10.  Ούτε ένα ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες και ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς
11.  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Όχι στην κατάργηση του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ. Έκπτωση ΦΠΑ 30% για όλα τα νησιά του Αιγαίου

Συμμετέχουμε στην πικετοφορία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 19.00 στην πλατεία Σαπφούς.

Μυτιλήνη 6 Νοεμβρίου 2017
Από τη Διοίκηση