Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 105η επέτειος απελευθέρωσης της Μυτιλήνης | Η κυβέρνηση δεν έστειλε εκπρόσωπο | Σε τρία σημεία οι επίσημοι (pics, vids)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 8η Νοεμβρίου. 105η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 8η Νοεμβρίου στην πόλη μας χωρίς πολιτικό εκπρόσωπο από την Κυβέρνηση.

Μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απέχουν από την εξέδρα των επισήμων οι πολιτικοί εκπρόσωποι , στην Μυτιλήνη δεν βρέθηκε κανένας εκπρόσωπος από την Κυβέρνηση αλλά ούτε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου κος Γιαννελης ούτε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χ. Καλογήρου, ούτε ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παλλης.

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας του Δήμου Λέσβου για το μεταναστευτικό με αποχή από την εξέδρα των επισήμων απέτυχε παταγωδώς, καθώς στις εκδηλώσεις δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά ούτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κος Παλλης όπως επίσης απούσα ήταν και η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κα Καλογήρου..

Ο κόσμος σχολίασε αρνητικά το όλο σκηνικό με τα τρία σημεία όπου βρίσκονταν επίσημοι, και τον φανερό πλέον διαχωρισμό περιφέρειας και δήμου Λέσβου.

Εντύπωση προκάλεσε η προσωπική φρουρά του Δ/κτη της 98 ΑΔΤΕ, κάτι το οποίο είδαμε για πρώτη φορά σε παρέλαση στην Μυτιλήνη. Με πολιτικά ρούχα οι «ασφαλίτες» του διοικητή της 98 ΑΔΤΕ ήταν αυστηροί με τον κόσμο και τους δημοσιογράφους. Τα μέτρα ασφαλείας πάντως για ακόμα μια φορά σε παρέλαση στην Μυτιλήνη ήταν δρακόντεια.



-Οι εκδηλώσεις

Από τις 7:00 π.μ το πρωί της Κυριακής σήμαναν χαρμόσυνα όλες οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης.

Στις 9:15 π.μ έγινε η μεταφορά με πομπή της Εθνικής Σημαίας από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο φρούριο της πόλης, με την συμμετοχή στρατιωτικού αποσπάσματος.

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στις 11:15 π.μ στο Ηρώο Πεσόντων στο «Κιόσκι», όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών.


-Η παρέλαση….με «3» εξέδρες επισήμων

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 12:00 το μεσημέρι στην προκυμαία, με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Υπό τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του Στρατού, μπροστά από την εξέδρα παρέλασαν το μοναδικό εν ζωή μέλος του Συνδέσμου Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Λέσβου, τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι και οδηγοί καθώς και μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Η παρέλαση έληξε με στρατιωτικά τμήματα. 



Και φέτος παρέλασε τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης με τα κουπιά τους ανά χείρας. Στην παρέλαση συμμετείχε επίσης και τμήμα του πολιτικού συλλόγου Γέρας «Παγγεραγωτικός»

Στην παρέλαση συμμετείχαν και εθελοντές από την ΕΛΔΥΚ όπου είχαν βρεθεί στην Κύπρο στα γεγονότα του 1974 με την εισβολή των Τούρκων και το πραξικόπημα με την ονομασία ΑΤΙΛΑΣ.

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, το μοναδικό εν ζωή μέλος του Συνδέσμου Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Λέσβου και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ

Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και αντιδήμαρχοι όπως επίσης και ο Δήμαρχος Λήμνου κος Μαρινακης. κ.α.

Δίπλα στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο βουλευτής της Ν.Δ κος Αθανασίου, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.α.



Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης ο μοναδικός εν ζωή ανάπηρος πολέμου κος Αλεξανδρής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  αλλά και προσφυγόπουλα που παρέλασαν σε διάφορα σχολεία της Μυτιλήνης όπου φοιτούν.  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η παρέλαση κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα αλλά η παρουσία αστυνομίας και λιμενικού ήταν ισχυρή υπό τον φόβο επεισοδίων και πορείας από μετανάστες και αλληλέγγυους, αλλά και εθελοντών από ΜΚΟ... Μάλιστα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, δημιούργησαν κλοιό στην Πλατεία Σαπφούς ώστε κανένας πρόσφυγας η μετανάστης να μην παρεμποδίσει την παρέλαση της 8ης Νοεμβρίου.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα-αποσπάσματα  που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων.. Η μοναδική ιστοσελίδα της Λέσβου που κατέγραψε με δικό της υλικό τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης  ήταν το LesvosPost.com… ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
(Μπορείτε ελεύθερα να κοινοποιήσετε η να taggarete τα πρόσωπα σας…)





Μαθητική- πολιτική παρέλαση 8η Νοεμβρίου 2017-105η επέτειος απελευθέρωσης της Μυτιλήνης


Στρατιωτική παρέλαση 8η Νοεμβρίου 2017-105η επέτειος απελευθέρωσης της Μυτιλήνης


Δηλώσεις επισήμων 8η Νοεμβρίου 2017-105η επέτειος απελευθέρωσης της Μυτιλήνης




Ρεπορτάζ-Φώτο: Μαριλενα Σαχινι, Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Εθελοντές Ρεπόρτερ-συνεργάτες LesvosPost.com)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
(Μπορείτε ελεύθερα να κοινοποιήσετε η να taggarete τα πρόσωπα σας…)