Στην 33η διεθνή έκθεση τουρισμού ,“PHILOXENIA 2017” η Λέσβος

Συμμετοχή Λέσβου στην 33η διεθνή έκθεση τουρισμού “PHILOXENIA 2017”.  


Μετά τις δύο πρόσφατες παρουσίες της Λέσβου στις εκθέσεις  “KAVALAEXPO 2017” και “ATHENS MITE 2017”, οι φορείς του νησιού δέχθηκαν ακόμη μία τιμητική πρόταση από τη “Δ.Ε.Θ. HELEXPO”, για εντελώς ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στην 33η διεθνή έκθεση τουρισμού “PHILOXENIA 2017”, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή, 10 έως την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, ώστε να υποστηριχθεί η βελτίωση της πληγείσης, λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού, εικόνας του νησιού και η τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς αυτό. 

Κατόπιν της τιμητικής αυτής πρόσκλησης, οι φορείς του νησιού (Δήμος, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, Δίκτυο Μουσείων – Γεωπάρκου, κ.α.) υπό τη σκέπη του υπό σύσταση Ο.Τ.Α.Λ. (Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου) και με την ενεργό υποστήριξη της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, οργανώνουν τη συμμετοχή της Λέσβου στη μεγαλύτερη και καταξιωμένη αυτή έκθεση τουρισμού της χώρας, που ειδικά φέτος θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, με πολλούς προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Μεγάλοι χορηγοί, οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “HELLENIC SEAWAYS” και “BLUE STAR FERRIES”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση τη Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα.    

Στόχοι της συμμετοχής θα είναι: α) η προώθηση της γενικής τουριστικής φυσιογνωμίας ολόκληρου του νησιού, καθώς και των ποικίλων εξειδικευμένων τουριστικών “προϊόντων” της κάθε περιοχής στο κοινό και τους επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας, και β) η πραγματοποίηση προγραμματισμένων επιχειρησιακών συναντήσεων των μελών της Λεσβιακής αποστολής, με τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες – tour operators της έκθεσης από όλο τον κόσμο, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες.  

Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, θα φιλοξενηθούν γενικά prospectus για τον κάθε γεωγραφικό προορισμό, όπως: α) τοπικά έντυπα προώθησης της κάθε περιοχής, β) φυλλάδια μουσειολογικού χαρακτήρα, γ) προσκυνηματικά – εκκλησιαστικά έντυπα, δ) φυλλάδια ιαματικών πηγών, και δ) εν γένει μπροσούρες θεματικών τουριστικών προϊόντων της κάθε περιοχής. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα πιο χαρακτηριστικά – αντιπροσωπευτικά προϊόντα της λεσβιακής γαστρονομίας και κατά τακτά διαστήματα θα διεξάγονται γευσιγνωστικές δοκιμές προς τους εμπορικούς επισκέπτες και το κοινό της έκθεσης.   

Οι εκπρόσωποι των διαφόρων τουριστικών φορέων του νησιού, καθώς και οι επιχειρηματίες του τουρισμού της κάθε περιοχής που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν εντός του περιπτέρου της Λέσβου και να συμμετάσχουν στις επιχειρησιακές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης, την Παρασκευή, 10 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 (από 11 π.μ. έως 6 μ.μ.).

Οι απόδημοι καθώς και οι φίλοι της Λέσβου στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, προσκαλούνται να επισκεφθούν το stand του νησιού (Νο 40Α, hall 15) στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Δ.Ε.Θ. HELEXPO (Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη), το Σάββατο, 11 και την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 (από 10 π.μ. έως 8 μ.μ.), που η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους:

v      Δήμος Λέσβου: α) Πάνος Πίτσιος, τηλ. 6973 004872, email: pitsiosp1@gmail.com, και β) Κώστας Αστυρακάκης, τηλ. 6937 476078, email: theatro@mytilene.gr

v      Επιμελητήριο Λέσβου: Παρασκευάς Φραντζέσκος, τηλ. 6972 877667, email: pfrantzeskos@gmail.com  

v      Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: α) Δημήτρης Αβαγιανός, τηλ. 6932 237027, email: dimitriosavagianos@gmail.com, β) Δημήτρης Δρεκόλιας, τηλ. 6942 400658, email: clara@otenet.gr, και γ) Αρετή Μανιάτογλου, τηλ. 22510 41787, email: exlesvos@otenet.gr

v      Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου: Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, τηλ. 6977 623708, email: olivemjt@otenet.gr


v      Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης: Παναγιώτης Κουτλής, τηλ. 6972 084951, email: pkoutlis@hol.gr