ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Λέσβο- Νεκρά 2 άτομα από τροχαίο- Άδοξο τέλος για την πρώην Δήμαρχο Ερεσού- Η ανακοίνωση της αστυνομίας και του Δήμου Λέσβου

Συγκλονισμένη είναι από χτες το βράδυ η κοινωνία της Λέσβου..

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση ήρθε να "ταράξει"  χτες την ηρεμία της Λέσβου μετά το άκουσα του σφοδρού τροχαίο που σημειώθηκε στις αλυκές Καλλονής έχοντας 2 νεκρούς και 18 σκοτωμένα πρόβατα.

Το χρονικό του δυστυχήματος 

Ηλικιωμένος κτηνοτρόφος από την Αγία Παρασκευή μαζί με τον βοηθό του (περίπου 55 ετών) κάτοικο επίσης Αγίας Παρασκευής έβγαλαν το κοπάδι με τα πρόβατά τους στον δρόμο, με σκοπό να το οδηγήσουν σε άλλο σημείο.

Μαζί με τα ζώα οι δύο βοσκοί επιχείρησαν να διασχίσουν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα διερχόμενο Ι.Χ. που κινείτο στον ίδιο δρόμο να πέσει επάνω στο κοπάδι και στον 55χρονο βοηθό του κτηνοτρόφου που κατεύθυνε το κοπάδι. Το Ι.Χ. επίσης συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο πέρασμα των 2 διερχόμενων μέσα απο το κοπάδι από την σύγκρουση πέθανε ακαριαία ο περίπου 55 χρονών βοηθός του κτηνοτρόφου και τραυματίστηκε σοβαρά μια γυναίκα που επέβαινε σε ενα απο τα 2 Ι.Χ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μετακίνηση προβάτων απαγορεύεται λόγο της νόσου της Ευλογίας που πλήττει την Λέσβο και δε την ευρύτερη περιοχή της Καλλονής.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν ο ηλικιωμένος και οι 4 επιβαίνοντες των Ι.Χ οι οποίοι είναι ελαφρά τραυματίες, εκτός από μια γυναικά μικρής ηλικίας που η κατάσταση της κρίνεται κρίσιμη 



Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα χθες (12-11-2017) στο οδικό δίκτυο Καλλονής –Μυτιλήνης στη Λέσβο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 71χρονο ημεδαπό, παρέσυρε αρχικά 59χρονο ημεδαπό πεζό και κοπάδι ζώων (πρόβατα) και ακολούθως συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 66χρονη ημεδαπή.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου περιστατικού, τραυματίστηκαν θανάσιμα ο 59χρονος πεζός και η 66χρονη οδηγός του δεύτερου οχήματος, ενώ τραυματίστηκαν επίσης ο 71χρονος οδηγός του  Ι.Χ. φορτηγού οχήματος και τρεις (3) ημεδαποί (59χρονος, 66χρονη και 71χρονη) που επέβαιναν σε αυτό, καθώς και ένας 73χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Επιπλέον, συνεπεία του τροχαίου ατυχήματος, προκλήθηκε η θανάτωση δεκαοχτώ (18) προβάτων.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.




Η ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου

Ο Δήμος Λέσβου και η Δημοτική Αρχή, στο ξαφνικό άγγελμα του θανάτου της πρώην Δημάρχου Ερεσού, Ζαφείρως Καραβασίλη, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στους οικείους της εκλιπούσης.

Η Ζαφείρω Καραβασίλη υπήρξε αγωνίστρια, άνθρωπος άξιος, ανιδιοτελής, ακούραστος, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και κοινωνικής συμμετοχής. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τους συμπολίτες της, με μεγάλη και συνεχή προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία. Διακρίθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, τόσο μέσα από τις θέσεις που κατείχε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους φορείς, όσο και από  την εργασιακή της διαδρομή, πιστή στις αρχές και τις αξίες του λειτουργήματός της, με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον.

Ας είναι αιώνια η μνήμη της.