Κάτι άρχισε να κινείται: Στον Πειραιά πάνω από 250 μετανάστες από τη Μυτιλήνη- Έως 10/12 φεύγουν από την Μυτιλήνη 3000 μετανάστες

Φωτο αρχειου
Το πλοίο αναχώρησε στις 8 το βράδυ και μεταφέρει άτομα διαφόρων εθνικοτήτων από ευάλωτες ομάδες

Το πλοίο αναχώρησε στις 8 το βράδυ και μεταφέρει άτομα διαφόρων εθνικοτήτων από ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ανάπηροι - Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν μετακινηθεί συνολικά πάνω από 3.000 άτομα

Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ανάπηροι, αναχώρησαν σήμερα στις 8 το βράδυ από τη Μυτιλήνη για Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.Το πρωί στον Πειραιά θα τους περιμένουν λεωφορεία και συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε δομές που διατηρούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η σημερινή μετακίνηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για απεγκλωβισμό από τα νησιά όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία. «Μια προσπάθεια, που θα ενταθεί», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει προσπάθεια να απεγκλωβιστούν περί τα 3000 άτομα από τη Λέσβο, στην οποία φιλοξενούνται περίπου 8.500 μετανάστες και πρόσφυγες, και να κατευθυνθούν σε διάφορες δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ανάλογες αναχωρήσεις αναμένεται να γίνουν και από άλλα νησιά.