«Μαύρη Παρασκευή»- Στο taxis από σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας 2018

 Ήγγικεν η ώρα να... βάλετε το χέρι στην τσέπη!

Εντός της ημέρας, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, θα έχουν κρεμαστεί στο taxis και οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων θα μπορούν να δουν τι θα πληρώσουν και εν συνεχεία να το πράξουν, διότι η προθεσμία για την πληρωμή τους είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου.

- Παρά την περί του αντιθέτου κυβερνητική... προσδοκία, η "λυπητερή" θα είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στο ταμείο - Τι προμήθεια θα πληρώσετε στην τράπεζα - Με ποιον τρόπο μπορείτε να γλιτώσετε την προμήθεια και πώς μπορείτε να τα πληρώσετε με έως και 12 άτοκες δόσεις - Βαριές "καμπάνες" στους οδηγούς που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας

Η ώρα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 έφτασε. Την Παρασκευή, 24.11.2017, θα ξεκινήσει η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων στο Taxis. Και μαζί θα ξεκινήσει και ο… βραχνάς για εκατομμύρια φορολογούμενους.

Σημειώνεται το εξής: Υπήρχαν προσδοκίες, τις οποίες καλλιέργησε τόσο καιρό το υπουργείο Οικονομικών. Προσδοκίες για αλλαγές που θα ευνοούσαν συγκεκριμένες κατηγορίες ιδιοκτητών. Παρόλα αυτά, τίποτε από αυτά δεν έγινε και τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 θα είναι ακριβώς τα ίδια με τα περυσινά.

Ο «βραχνάς» που προαναφέραμε…

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετεΟι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής πριν φτάσουν στο… ταμείο:
– Δεν πρόκειται να αποσταλούν ειδοποιητήρια στους φορολογούμενους. Τα ειδοποιητήρια θα «ανέβουν» στο Taxis. Οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για να πληροφορηθούν το ύψος των τελών που τους αναλογούν.

– Η πρόσβαση στο Taxis για τα ειδοποιητήρια γίνεται είτε με τους κωδικούς που διαθέτουν οι φορολογούμενοι είτε απλώς με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

– Το ειδοποιητήριο είναι απαραίτητο να προσκομιστεί στο τραπεζικό γκισέ για την πληρωμή των τελών. Ωστόσο, η πληρωμή των τελών στο τραπεζικό γκισέ συνεπάγεται προμήθεια υπέρ της τράπεζας. Προμήθεια που μπορεί να φθάσει ακόμη και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ.– Η πληρωμή των τελών μέσω των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών (σ.σ. web banking, phone banking κλπ) είναι χωρίς προμήθεια. Δεν απαιτείται η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου.
– Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

– Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αν δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα επιβάλλεται πρόστιμο. Το ύψος του θα είναι ίσο με το ποσό των τελών που αναλογούν στο όχημα.

– Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν προβλέπονται… δραστικά μέτρα. Δηλαδή επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.


Πηγή newsit.gr