Σε ελεύθερη πτώση ο Αιολικός: Αιολικός- Παναργειακός 1-1 | Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Διαγόρας: Ισόπαλος 0-0 στην Χαλκίδα (pics)

Ισόπαλες οι ομάδες της Λέσβου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου της Γ' Εθνικής


Ρεπορτάζ | Στρατής Στεφάνου

Αιολικός: Άμεσα λύση για να μην μπει σε περιπέτειες…

Είναι σε ελεύθερη πτώση... Προβληματικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα στη σεζόν του Αιολικού, ο οποίος την Κυριακή (5/11) ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Παναργειακό στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Οι Μυτιληνιοί μπορεί να προηγήθηκαν μόλις στο 10' με ψύχραιμο πλασέ του Μπουρού, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το ματς όπως θα έπρεπε και το πλήρωσαν.

Ο Παναργειακός στο 65' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καλογέρη από τον Νυφαδόπουλο. Ο Κεσιδης το εκτέλεσε, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και απομακρύνθηκε. Αμέσως μετά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Καλογερης για χτύπημα εκτός φάσης.

Όλα κυλούσαν όπως τα ήθελε ο Αιολικός, ο οποίος ε΄χιε και δύο καλές αντεπιθέσεις για να τελειώσει το ματς. Αυτό δεν έγινε και στις καθυστερήσεις ήρθε η ισοφάριση με τον Καλογερακη ύστερα από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων.

Να σημειωθεί πως στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Γιάννης Πολλαετίδης εξαπέλυσε πυρά κατά πάντως και ξεκαθάρισε πως παραιτείται τονίζοντας πως «δεν μπορώ να προσφέρω κάτι παραπάνω στην ομάδα στον ψυχολογικό τομέα» και πως «ευθύνες έχουν όλοι». ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Πολλαετίδης): Γιώτας, Λάσπατζης (80' Καπταγιάννης), Νυφαδόπουλος, Τάχιας, Κεσίδης, Κριπιντίρης, Παλαμουτσής (60' Διακορώνας), Παληγεώργος, Χρήστου, Μπουρούς, Λαμπράκης (73' Κρητικός).

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Τσέλιος, Παναγιώτου, Κολαράς, Καλύβας, Νότης (77' Παιδάκης), Ίβανσιτς, Παπουτσής, Πούτσι (87' Καλογεράκης), Σταύριτς (43' Φασουλής), Καλογέρης, Ντούκιτς


Διαγόρας για άνοδο….

Μέσα σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με αποβολές, φασαρίες και ένταση ο Διαγόρας έρχεται στην Μυτιλήνη με μια μεγάλη ισοπαλία…

Η ομάδα της Χαλκίδας είχε τη πρωτοβουλία σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί, με μεγαλύτερη ευκαιρία το δοκάρι του Ανέστη.

Στο 14 Μετά από απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Ταυταρίδης έπιασε το σουτ η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Χάιρο Σάντσεζ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ανέστης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τη λανθασμένη απόκρουση των αμυντικών σουτάροντας αέρα.  Στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης κατέβασε πολύ ωραία τη μπάλα με το στήθος και εξαπέλυσε έναν κεραυνό που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Χάιρο.

Στο 20 Μακρινό σουτ από το Τσομπανέλη ο Ντουμάνης έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 25΄ το σουτ που επιχείρησε ο Θωμάς έξω από τη περιοχή πέρασε πάνω από την εστία του Διαγόρα.

Στο 32 ό Μπλάνκο έκανε τη παράλληλη μπαλιά ο Ανέστης πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει το Μεξικανό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων

Ένα λεπτό αργότερα ο Στεργιανός εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά η 2η βοηθός Γκόντα υπέδειξε οφ-σάιντ το Μπλάνκο, με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν ότι ο Αργεντινός δεν επηρέαζε τη φάση.



Στην επανάληψη η ομάδα της Χαλκίδας συνέχιζε να πιέζει ανεπιτυχώς, ενώ στο 84′ σημειώθηκε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Μετά από ένα φάουλ πάνω στον Τζόρνταν, ακολούθησαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, με αποτέλεσμα ν’ αποβληθούν οι Θωμάς και Τσίγκρος της Χαλκίδας καθώς και ο Ρέτσος από τον Διαγόρα. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Πολίτης της Χαλκίδας, με αποτέλεσμα η ομάδα της Εύβοιας να τελειώσει το παιχνίδι με 8 παίκτες.

Μεγάλη ευκαιρία για το Διαγόρα στο 69΄ με τον Αχείμαστο να φέρνει τη μπάλα μέσα στη περιοχή της Χαλκίδας ο Λαζαρίδης πλάσαρε από κοντά με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντουμάνη.

Στο 79΄ο Ντελέκος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τσομπανέλη ο διαιτητής Παπαβασιλείου υπέδειξε κόρνερ.

 Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων  είχαμε νέα διακοπή με το μέλος του ΔΣ Αλέκο Σιγανό να αποβάλλεται με υπόδειξη της βοηθού Γκόντα καθώς 'μπούκαρε" στο γήπεδο και απευθύνθηκε εναντίον της., Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε δυο λεπτά.

Στο 97΄είχαμε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Πολίτη, σε κερδισμένο φάουλ υπέρ της Χαλκίδας !

Τελευταία φάση του ματς στο 99 με την  απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλκάνου από πλάγια θέση ο Χάιρο έδιωξε.

ΑΟ Χαλκίς (Α. Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Στεργιανός (70΄ Βαλκάνος), Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Ταυταρίδης (98΄ Εμέκα), Χαρτσιάς (78΄Κονσταντίνοφ), Ντελέκος, Μπλάνκο, Πολίτης, Ανέστης (65΄ Τσίγκρος)

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής: (Χ. Πελέκης): Χάϊρο, Τοπάλι, Κατσάμπας, Ρέτσος, Μέρο, Αχείμαστος,  Λαζαρίδης, Τσομπανέλης, Μαλακός (62΄Σεφουλάι), Κίστα (68΄Ζορντάν), Μιχαλάκης (99΄ Κρασουδάκης)




Τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου:

Αιολικός - Παναργειακός 1-1
Ένωση Ερμιονίδας - Πανθηραϊκός 0-0
Τρίγλια Ραφήνας - Θύελλα Ραφήνας 1-2 
Χαλκίδα-Διαγόρας 0-0
Ρεπό: Ερμής Κιβερίου

Βαθμολογία

Αήττητος Σπάτων 13
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 10
Α.Ε. Ερμιονίδα 8
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 8
Παναργειακός 5
Ερμής Κιβερίου 5
Πανθηραϊκός 5
Αιολικός 4
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 4
Τρίγλια Ραφήνας 3
Θύελλα Ραφήνας 3

Επόμενη Αγωνιστική

Πανθηραϊκός - ΑΟ Χαλκίς
Ταμυναϊκός - Ένωση Ερμιονίδας
Αιολικός - Αήττητος Σπάτων
Παναργειακός - Τρίγλια Ραφήνας
Θύελλα Ραφήνας - Ερμής Κιβερίου
Ρεπό: Διαγόρας Αγ. Παρασκευής