Συνεχίζονται οι δράσεις του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας για την καταπολέμηση της νόσου της ευλογιάς των προβάτων

Ακόμα μια σύσκεψη σε καφενείο της Ανεμωτιας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεμώτια 18.10.2017

Εχτές 17 Οκτώβρη ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας συνεχίζοντας την ενημερωτική δράση σχετικά με τον επικίνδυνο ιό της ευλογιάς πραγματοποίησε σύσκεψη σε καφενείο του χωριού μας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανεμώτιας κ. Ε.Κ..

Όπως έγινε για ακομα μια φορά γνωστό, απο το Δ.Σ.,  ο Σύλλογος πρωτοστατεί στο να παρθούν μέτρα τόσο για τη δημόσια υγεία  με σημεία απολύμανσης στο χωριό αλλά και ατομικά σε κτηνοτρόφους. Μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους παραβρισκόμενους για τη σημασία της πρόληψης και τις επιπτώσεις της ευλογιάς στην τοπική κοινωνία. Επίσης ζητήθηκε βοήθεια σε μοκέτες και απολυμαντικά φάρμακα.

Επαναλαμβάνουμε σε όλους να είναι ιδιαιτέρα προσεχτικοί και να ακολουθουνε τις οδηγίες όσο αφορά τα μέτρα πρόληψης που προτείνονται απο τις Κτηνιατρικές Αρχές και το ΥπΑΑΤ.
Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες να κρατηθεί μακρεια η νόσος απο την περιφέρεια μας και για τις επόμενες δράσεις θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τα τοπικά Μ.Μ.Ε που αναπαράγουν τις αποφάσεις και τις δράσεις του Συλλόγου μας συμβάλλοντας επι της ουσίας στην μάχη για πολύπλευρη ενημέρωση των κτηνοτρόφων και να φωτιστούν όλες οι πτυχές της εξάπλωσης της ευλογιάς.


ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας