Έργα και παρεμβάσεις από το Δήμο Λέσβου στην Δημοτική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής αλλά και σε Παμφιλα, Λουτρόπολη Θερμής, και Πύργοι Θέρμης

Έργα και παρεμβάσεις από το Δήμο Λέσβου

Στην Αγία Παρασκευή

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Λέσβου και την Δημοτική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής, η νέα τσιμεντόστρωση τμήματος του κεντρικού δρόμου της Αγίας Παρασκευής (περιοχή «Μακρύ Σοκάκι»), που είχε υποστεί σημαντικές φθορές.

Συγκεκριμένα, έγινε αποξήλωση και απομάκρυνση των επιφανειακών στρώσεων του παλαιού οδοστρώματος, επίστρωση με αμμοχάλικο 3Α, και εν συνεχεία επίστρωση της επιφάνειας με οπλισμένο σκυρόδεμα. Ικανοποιήθηκε έτσι, ένα πολυετές αίτημα των κατοίκων, αφού οι παρεμβάσεις αυτές ήταν απολύτως απαραίτητες για την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

Επίσης, στην Αγία Παρασκευή, το πλαίσιο των παρεμβάσεων για τον καλλωπισμό των δημόσιων χώρων, από τον Δήμο Λέσβου και την Τοπική Κοινότητα, το προηγούμενο διάστημα, κατασκευάσθηκαν στρογγυλές πεζούλες με παραδοσιακά - παλιά πυρότουβλα σε όλα τα δέντρα του κεντρικού δρόμου της αγοράς από τον πλάτανο, δίπλα στο παραδοσιακό κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Αγίας Παρασκευής, (πλάτανος σιντριβανιού) έως και τον πλάτανο δίπλα από το μνημείο Ηρώων. Με την κατάλληλη ενίσχυση που έγινε σε όλες τις πεζούλες με χώμα και με φύτεμα διαφόρων ειδών λουλουδιών – φυτών, δημιουργήθηκε μια πολύ όμορφη εικόνα στην κεντρική αγορά, αντάξια του παραδοσιακού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, πραγματοποιήθηκε βάψιμο του τρούλου και φωτισμός του ναού κατά τις βραδινές ώρες, με την προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού προβολέα για τον σκοπό αυτό. Επίσης, αγοράστηκαν καινούργια παγκάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν σε διάφορα μέρη του χωριού, για την βελτίωση της αισθητικής του χώρου στις περιοχές: Αγορά, Περιφερειακός, Καυκάρα - Πηγάδι, Παλιά Αγορά, Αλάνι και Αλάνα.




Παμφιλα, Λουτρόπολη Θερμής, και Πύργοι Θέρμης

Συνεχίζοντας τις συστηματικές παρεμβάσεις του στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της βατότητας δρόμων και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, ο Δήμος Λέσβου και συγκεκριμένα από την Αντιδημαρχία Αυτεπιστασίας και Καθημερινότητας του Πολίτη, με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου, Γιάννη Αμπουλού, πραγματοποιείται το έργο επισκευής και κατασκευής προστατευτικών τοιχίων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα σε δημοτικούς δρόμους στις Δημοτικές Κοινότητες Παμφίλων, Λουτροπόλεως Θερμής και στην Τοπική Κοινότητα Πύργων Θερμής.


Με την παρέμβαση αυτή, η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε σε σχετικά αιτήματα των κατοίκων των παραπάνω Δημοτικών Κοινοτήτων, υλοποιώντας ένα έργο υποδομής που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων και πεζών από τα σημεία όπου κατασκευάζονται τα τοιχία.