Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θ. Βενιάμη

Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο  με κεντρικό ομιλητή  τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρο Βενιάμη

Με ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτοποριακό ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στην επιστημονική εκπαίδευση στελεχών υψηλού επιπέδου από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, ξεκίνησε την ομιλία του προς τους νέους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, συγχαίροντάς τους για την επιλογή να σπουδάσουν ναυτιλία στη μητρόπολη της ελληνικής ναυτιλίας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της επίσημης τελετής υποδοχής των νέων φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. 


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, ο κ. Θ. Βενιάμης  ανέπτυξε το θέμα «Ελληνική ναυτιλία, ανθρώπινο δυναμικό και ανάπτυξη». Μεταξύ άλλων, τόνισε τους παράγοντες παγκόσμιας πρωτοπορίας της ελληνόκτητης ναυτιλίας, της Χιώτικης ναυτοσύνης και παράδοσης, του ρόλου του ανθρώπινου δυναμικού και των περαιτέρω αναπτυξιακών προοπτικών της στο ραγδαία εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον. Είχε προηγηθεί χαιρετισμός από την Αναπληρώτρια Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Ε. Θανοπούλου, τον Κοσμήτορα της ΣΕΔ κ. Ι. Καρκαζή, τον Δήμαρχο Χίου κ. Μ. Βουρνού και τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Ι. Ξενάκη. Μετά το πέρας της ομιλίας, ο κ. Θ. Βενιάμης απάντησε στις πολυάριθμες ερωτήσεις των φοιτητών, μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας και πολιτών από την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο ζωντανής συζήτησης που συντόνισε ο Πρόεδρος του ΤΝΕΥ κ. Σ. Κάπρος.