Αντιγριπικός εμβολιασμός στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου Λέσβου-Παροχή σε απόρους συσκευών οξυγόνου, αναπηρικών αμαξιδίων, πατερίτσες και ΠΙ

Αντιγριπικός εμβολιασμός στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου Λέσβου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ: ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, παρέχει έγκαιρα την δυνατότητα αντιγριπικού εμβολιασμού στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου του. Πιο συγκεκριμένα:

Όσοι από τους ενήλικες άπορους και ανασφάλιστους συνδημότες μας,  ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θέλουν να εμβολιασθούν  με αντιγριπικό εμβόλιο, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, Μυτιλήνη τηλ. 22510-27501 και 22510-45202 (εσωτ.2), στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κα Βούρου Μαρία, από αύριο Παρασκευή 6 Οκτωβρίου μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, προκειμένου  να προχωρήσουμε άμεσα και δωρεάν σε εμβολιασμό τους.
           
Ως γνωστόν το αντιγριπικό εμβόλιο, όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα καλύπτει περίπου σε ποσοστό 80% και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη του θεράποντα γιατρού τους. Αντένδειξη εμβολιασμού: όσοι έχουν αλλεργία στο αυγό.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο είναι:

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
2. Ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
• Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
• Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές.
• Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).
• Μεταμόσχευση οργάνων
• Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες).
• Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα.
• Χρόνια νεφροπάθεια.
• Νευρομυϊκά νοσήματα
3. Έγκυες γυναίκες β΄ και γ΄ τριμήνου.
4. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά <6 o:p="">


Επίσης, με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, την οποία και ευχαριστούμε από καρδιάς, υπάρχει η δυνατότητα παροχής στις ωφελούμενες και τους ωφελούμενους του Κοινωνικού μας Ιατρείου- Φαρμακείου, με συσκευές οξυγόνου, αναπηρικά αμαξίδια, πατερίτσες και ΠΙ.