Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου θερμός υποστηρικτής των Aegean Docs

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στηρίζει για ακόμη μια χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Aegean Docs αγκαλιάζοντας έμπρακτα  τις δημιουργικές πολιτιστικές πνοές και την έβδομη τέχνη.


Ο ευγενής σκοπός της  Ποτοποιίας για την ανάδειξη του ιστορικού και οδηγητικά εμπνευσμένου παρελθόντος συναντά την ανάγκη καταγραφής της ακατέργαστης και καλλιτεχνικά αναπαριστώμενης πραγματικότητας του φεστιβάλ Aegean Docs.

Kάτοικοι και επισκέπτες του νησιού δράττονται της μοναδικής αυτής ευκαιρίας να έρθουν  σε επαφή με την 7η τέχνη, μέσα από  Οσκαρικές ταινίες από την διεθνή παραγωγή,  από πολυβραβευμένες ελληνικές  αλλά και ντοκιμαντέρ που παρουσιάζονται σε πρώτη  πανελλήνια προβολή.

Μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ, το νησί μας αναδεικνύεται ως καλλιτεχνικός πόλος έλξης φιλοξενώντας  βραβευμένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ που αποδίδουν με την τέχνη τους και με την διεισδυτική ματιά τους μια ρεαλιστική οπτική σε Κοινωνικά, Πολιτικά και Ιστορικά θέματα.  

Από 1 έως 6 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος και σε άλλα επιλεγμένα σημεία, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου θα υποδεχθεί το Διεθνές κοινό με το εθνικό μας ποτό, το ούζο και θα συνοδεύσει γευστικά τις πνευματικές των ντόπιων  αρωματίζοντάς την ατμόσφαιρα  με δυνατά αρώματα γλυκάνισου.

Όμως ένα Φεστιβάλ δεν είναι μόνο ταινίες. Για αυτό η ιστορική 100% ελληνική Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρος Αρβανίτης προσκαλεί  το κοινό στο αποστακτήριό της, στο Πλωμάρι την πρωτεύουσα του Ούζου, τον τόπο που από  το 1894 συνεχίζει να αποστάζεται  μέχρι και σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου ισιδώρου Αρβανίτου τελώντας την τέχνη της απόσταξης στους 18 μικρούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου» και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία μαθαίνοντας   την ιστορία του Ούζου, αγγίζοντας τα  βότανα της Λεσβιακής γης,  περιπλανόμενοι στο χώρο της εμφιάλωσης και παρακολουθώντας  από κοντά όλη την ιεροτελεστία της απόσταξης.

Το ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στηρίζει τον πολιτισμό και αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο όσοι επισκέφτηκαν το μουσείο της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρος Αρβανίτης τον «Κόσμο του Ούζου» αλλά και  όσοι βρέθηκαν γύρω από τα πολύβουα τραπέζια των καφενείων της Λέσβου. Εκεί που με τα αρώματα του γλυκάνισου Λισβορίου γεννήθηκαν οι μεγάλοι προβληματισμοί των φωτισμένων προσωπικοτήτων του τόπου και που δόθηκε πνοή στην πνευματική ζωή και σκέψη.  
Απολαύστε τα Aegean Docs παρέα με ένα ποτήρι από το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.