Παρουσίαση του έργου της 98 ΑΔΤΕ στο ΓΕΣ

Ανάρτηση του Εκπροσώπου τύπου ΓΕΣ για τη Δράση εξωστρέφειας της 98 ΑΔΤΕ στο ΓΕΣ


Την τρέχουσα εβδομάδα, η 98 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»), παρουσίασε στο ΓΕΣ το έργο που επιτελεί το προσωπικό της, σε συνδυασμό με την αποστολή και την ιστορία της.

Παρακολουθήσαμε τις πάσης φύσης δραστηριότητές τους, τις πρωτοβουλίες και τις συνέργειες για τις οποίες αισθάνονται υπερήφανοι, αλλά και ενημερωνόμαστε για την περιοχή που εδρεύουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Το Έμβλημα της 98 ΑΔΤΕ, αποτελείται από τη νήσο Λέσβο προβαλλόμενη στην Ελληνική Σημαία και λιοντάρι να βλέπει ανατολικά. Η Ελληνική Σημαία συμβολίζει την ελληνικότητα της Λέσβου, ενώ το λιοντάρι, τη δύναμη και αποφασιστικότητα της 98 ΑΔΤΕ για την εξασφάλιση της ακεραιότητας της νήσου, από κάθε εχθρική επιβουλή.

Το Ρητό «ΑΝΔΡΕΣ ΓΑΡ ΠΟΛΙΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» (Αλκαίος, Στασιωτικά), αποδίδεται στην νέα ελληνική: «Οι άνδρες είναι τα τείχη της πόλης». Δηλώνει ότι η άμυνα και το απόρθητο μιας πόλης διασφαλίζεται από τα αληθινά τείχη, που τα συνιστούν οι γενναίοι άνδρες και όχι τα άψυχα λίθινα κάστρα.