Μυτιληνη:Η συγκλονιστική ιστορία της 5χρονης-Οι γονείς της πίστευαν ότι το κοριτσάκι τους θα σωθεί από την ασθένεια σε νοσοκομείο της Ε.Ε

Τα όνειρα της οικογένειας δεν είχαν το ευχάριστο τέλος


Η πεποίθηση ότι σε ένα νοσοκομειακό ίδρυμα της Ευρώπης θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας της πεντάχρονης κόρης τους, έκανε τους Σύρους γονείς να εγκαταλείψουν ό,τι είχαν και δεν είχαν στην πατρίδα τους και να ταξιδέψουν αναζητώντας την ελπίδα.

Μοναδική πυξίδα στο δύσκολο ταξίδι τους, η προσδοκία ότι η πεντάχρονη θα μπορούσε να νοσηλευθεί κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες και να γίνει καλά.

Την περασμένη Τρίτη η οικογένεια κατάφερε να περάσει στη Λέσβο από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Εκεί βρήκε καταφύγιο όπως τόσοι άλλοι συμπατριώτες της στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Μόριας.

Τα όνειρα, όμως, της οικογένειας δεν είχαν το ευχάριστο τέλος που ήλπιζε, όταν εγκατέλειπε την εστία της. Η κατάσταση της πεντάχρονης επιδεινώθηκε, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της.Οι γονείς δεν σταματούσαν να κλαίνε, όπως αναφέρουν οι γιατροί το νοσοκομείου, αδυνατώντας να πιστέψουν την τραγική κατάληξη του παιδιού τους.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου προσφυγόπουλου.

Πηγή enikos.gr