Με λαμπρότητα και συγκίνηση εορτάστηκε η 105η Επέτειος Απελευθέρωσης της Λήμνου-Στην Λήμνο και ο Δήμαρχος Λέσβου (pics)

Τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της Λήμνου εορτάστηκαν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στη Μύρινα με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία πλήθους κόσμου. 


Μετά την τέλεση της Θείας Δοξολογίας και την εκφώνηση της πανηγυρικής ομιλίας από την καθηγήτρια φιλόλογο κ. Δήμητρα Χατζηκυριακίδου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στον Ρωμέικο Γιαλό, από τον εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βουλευτή ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Έπαρχο Λήμνου κ. Ευάγγελο Γιαρμαδούρο, τον Στρατιωτικό Διοικητή Λήμνου Ταξίαρχο Γρηγόριο Ρουμάνη, τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη, τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπυρίδωνα Γαληνό, τον Δήμαρχο Λύσης Κύπρου, κ. Ανδρέας Καουρή, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, κ. Αδαμαντία Γαροφαλλίδου Παπούλκα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Περβολιών Λάρνακας Κύπρου, κ. Κωνσταντίνο Τίγγη, τον Διοικητή του Α.Τ. Μύρινας Σωκράτη Κρομυδέλλη, τον Λιμενάρχη Μύρινας Γεώργιο Αρβανίτη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου, Παναγιώτη Μπιμπούδη, τον Εκπρόσωπο των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, κ. Ιωάννη Ποντίκα, τον εκπρόσωπο των Εφέδρων Αξιωματικών κ. Νίκο Ρηγόπουλο, την εκπρόσωπο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ελένη Ρούφου Παπάμαλη, καθώς και την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων- Παράρτημα Λήμνου κ. Θέκλα Φιλίππου. 

Ακολούθησαν η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου και της 88 ΣΔΙ.


Ο Δήμαρχος Λέσβου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, Σπύρος Γαληνός, προσκεκλημένος του Δημάρχου Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη, παρέστη την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την 105η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Λήμνου από τον Τουρκικό ζυγό, που οργάνωσε ο Δήμος Λήμνου και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Ηρώων Πεσόντων.