Δείτε πλάνα και δηλώσεις από την χθεσινή κατάληψη και πορεία του 5ου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης όπως τα κατέγραψε η L.P WEB TV (pics, vid)

Από τις 6 το πρωί χτες μαθητές και των δυο σχολείων προχώρησαν σε κατάληψη στο κτιριακό συγκρότημα που συστεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης.


Για πρώτη φορά στα χρονικά 5ο Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης προχώρησαν σε μαζική κατάληψη και πορεία προς το Δημαρχείο Λέσβου για το χρόνιο πρόβλημα των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η κατάσταση στα δυο σχολεία έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια τόσο με την αύξηση του αριθμού των μαθητών στο μουσικό αλλά και με τις ιδιαιτερότητες στη λειτουργία του αφού πρόκειται για ένα ¨θορυβώδες¨ σχολείο που δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης.



Μετά από 23 χρόνια παραμένει άλυτο το στεγαστικό πρόβλημα του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης και επιδεινώνονται τα λειτουργικά προβλήματα στο 5ο γυμνάσιο από τη συστέγαση,

Αυτό μάλιστα δημιουργούσε συχνά εντάσεις και στις σχέσεις των δύο σχολείων. Οι μαθητές  στις συνεδριάσεις των 15μελών διαπίστωσαν ότι τα αιτήματά τους είναι κοινά και με κοινή διεκδίκηση θα επιδιώξουν την επίλυσή τους.

Οι μαθητές των δύο σχολείων αποφάσισαν να συνεργαστούν και προχώρησαν από κοινού σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ζητώντας από το δήμο άμεση λύση του προβλήματος.

Οι μαθητές των δύο σχολείων πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτιριακό συγκρότημα.

Αμέσως μετά έκαναν πορεία από το συγκρότημα των σχολείων προς το Δημαρχείο Λέσβου (εμπορικό κέντρο) και απόντος του Δημάρχου Λέσβου, που όπως ειπώθηκε ο ίδιος δεν ήξερε κάτι και έφυγε για την Λαφιωνα παρέδωσαν τα αιτήματα τους στο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ Κατζανο.

Ο κος Κατζανος απευθυνόμενος προς μαθητές και εκπαιδευτικούς δήλωσε ότι θα φέρει προς συζήτηση το θέμα στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευές, ενώ ο Δήμαρχος Λέσβου θα έχει άμεσα επαφές με τα αρμόδια υπουργεία για να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων.

Οι μαθητές όχι και τόσο ικανοποιημένοι από αυτά που άκουσαν δήλωσαν πως θα κάνουν λίγο ακόμα υπομονή έως την Παρασκευή και αν δεν υπάρξει κάποια λύση θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ποιο εντονότερες.

Οι μαθητές συνέχισαν πάντως την πορεία τους προς την Προκυμαία Μυτιλήνης ενώ μέσο της αγοράς βγήκαν στην Πλατεία Κυπριών Πατριωτών οδεύοντας από την Π. Βοστανη προς το κτιριακό συγκρότημα των 2 σχολείων.



Όπως δηλώσαν μαθητές στο LesvosPost «πρωτεύον θέμα είμαι η στέγαση και η συντήρηση του κτιριακού οικοδομήματος σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών, οι οποίες στην παρούσα κατάσταση δεν καλύπτονται. Εξίσου σημαντικό είναι το θέμα της σίτισης και της μεταφοράς που αφορά αποκλειστικά τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Επιπλέον, η έλλειψη καθηγητών σε βασικά μαθήματα τόσο γενικής όσο και μουσικής παιδείας, δημιουργεί προβλήματα στο καθημερινό πρόγραμμα με ύπαρξη κενών και διδακτικών ωρών που δεν πρόκειται να αναπληρωθούν. Ακόμη, τα δύο σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε ένα χώρο ο οποίος παρουσιάζει κενά ως προς την ασφάλεια, τις συνθήκες υγιεινή και της αντισεισμικής προστασίας που παρέχει στους μαθητές του.»

Η κατάληψη των δυο σχολείων συνεχίζεται και σήμερα, ενώ μαθητές λένε πως θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή οπου αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών θα βρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα..

Η κάμερα της LesvosPost WEB TV από νωρίς χτες το πρωί έδωσε το παρόν στο σχολικό συγκρότημα των 2 σχολείων και κάλυψε όλη την πορεία μέχρι το δημαρχείο Λέσβου.. Στην κάμερα της LesvosPost Web TV μίλησαν ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Κατζανος αλλά και ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης κος Ζαφειρίου..


Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό που κατέγραψε το LesvosPost


Δείτε πως κατέγραψε live το lesvospost.com την κινητοποίηση από την επίσημη σελίδα μας στο facebook LesvosPost.com official 




Επιμέλεια: Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Ρεπορτάζ-Φώτο-Βίντεο: Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Ειδικός συνεργάτης LesvosPost.com)

ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ: Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Ειδικός συνεργάτης LesvosPost)

Μέγας χορηγός βίντεο: Paris Tours

Παραγωγή, μοντάζ, επεξεργασία: LesvosPost Media Group

Οκτώβριος 2017