Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στην 25η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2017”

Ολοκλήρωση συμμετοχής της Λέσβου στην 25η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2017”.  
 

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στην 25η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης” της Νέας Καρβάλης Καβάλας, από 6 έως 11 Οκτωβρίου 2017. 

Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του νησιού, ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, ενώ το κόστος συμμετοχής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από χορηγικές συνεργασίες, χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας από τους παραπάνω φορείς. Την παρουσία της Λέσβου στην εν λόγω έκθεση, συνέδραμε ποικιλοτρόπως ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Καβάλας.   

Η συμμετοχή στην εν λόγω γενική έκθεση, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί σημαντικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, υπαγορεύτηκε δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, τόσο από εμπορικής πλευράς για διοχέτευση των προϊόντων της Λέσβου στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών στο νησί από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές & χώρες.

Σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των παραπάνω, είναι η μόνιμη και σε ετήσια βάση ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Λέσβου, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, μέσω της εταιρείας “HELLENIC SEAWAYS”, η οποία ήταν και ο μεγάλος χορηγός της συμμετοχής στην παραπάνω έκθεση.    

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της παραγωγικής & τουριστικής φυσιογνωμίας του νησιού και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2017 – 18. Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, δόθηκε η δυνατότητα στις παραγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, να συμμετέχουν προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη σημαντική αγορά της Βορείου Ελλάδας και πέραν αυτής.  

Πέραν της μεγάλης αγοραστικής ζήτησης που υπήρξε για το ευρύτερο προϊόν (αγαθά και τουριστικοί προορισμοί) από το πολυπληθές κοινό της Βορείου Ελλάδος, το οποίο  επί 6 ημέρες κατέκλυσε το εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας, εξίσου έντονο ενδιαφέρον διαφάνηκε και από τους πολλούς ξένους που καθημερινά επισκέπτονταν τα περίπτερα της “KAVALAEXPO”, με προεξέχοντες τους επιχειρηματίες και επισκέπτες της περιοχής, κυρίως από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης.   

Το συντονισμό της συμμετοχής – παρουσίας της παραγωγικής & τουριστικής Λέσβου στην Καβάλα, είχε ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και σύμβουλος marketing της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου Πάνος Πίτσιος, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, καθώς και τους παραπάνω φορείς του νησιού. Το περίπτερο 45 τ.μ. της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπολος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Άγγελος Τσατσούλης, o Πρόεδρος της ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ελλάδος) κ. Γιώργος Καβαθάς, ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Καβάλας κ. Παναγιώτης Μαργαρίτης, κ. Ειρήνη Τσισμετζή και κ. Ευαγγελία Κυριάκογλου αντίστοιχα, εκπρόσωποι Δήμων και Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και Πρόεδροι Επιμελητηρίων πόλεων της Βουλγαρίας και Τουρκίας, ξένες επιχειρηματικές αποστολές και πλήθος κόσμου.  

Η παρουσία της Λέσβου στην “KAVALAEXPO 2017”, βασίστηκε στη μεθοδολογία που εγκαινιάστηκε στην “Greek Travel Show”, όπου εντός του ενιαίου περιπτέρου του νησιού, φιλοξενήθηκαν σε δικό τους ανεξάρτητο χώρο, οι 13 γεωγραφικοί τουριστικοί προορισμοί (Μυτιλήνη, Θερμή, Γέρα – Ευεργέτουλας, Μανταμάδος – Αγία Παρασκευή, Πλωμάρι, Αγιάσος, Πολιχντίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή, Πέτρα, Μόλυβος και Ερεσός – Σίγρι), με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις του τουριστικού και του παραγωγικού τομέα, ώστε να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” της Λέσβου.    

Οι περισσότεροι επισκέπτες του περιπτέρου της Λέσβου, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί και τα προϊόντα του, ενώ εκφράστηκε έντονα η επιθυμία τους να το επισκεφθούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Καβάλας, το οποίο παρουσίασε ένα εξαίσιο χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς λεσβιακούς χορούς, που εντυπωσίασε επισήμους και επισκέπτες της έκθεσης.     

Οι επιχειρήσεις της Λέσβου που συμμετείχαν στην “KAVALAEXPO 2017” και εντός του stand της γεωγραφικής περιοχής τους, ήταν: 

Α. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ   

1.    “AIGAION HOTEL”: ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
2.    “ALMA HOTEL”: ΠΕΤΡΑ
3.    “APOSTOLOU STUDIOS”: ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ
4.    “ARCHONTIKO PETRAS 1821, LUXURY MANSION”: ΠΕΤΡΑ   
5.    “BLUE SEA HOTEL”: ΜΥΤΙΛΗΝΗ
6.    “CLARA HOTEL”: ΠΕΤΡΑ
7.    “CHRISTINA’S GARDEN HOTEL”: ΑΝΑΞΟΣ 
8.    “ELYSION HOTEL”: ΜΥΤΙΛΗΝΗ
9.    “EVA LAND HOTEL”: ΤΑΡΤΙ ΓΕΡΑΣ  
10.  “GERA BAY STUDIOS & APARTMENTS”: ΕΥΡΙΑΚΗ ΓΕΡΑΣ
11.  “HARRIS HOTEL”: ΠΕΤΡΑ    
12.  HELIOTROPE HOTELS”: ΜΥΤΙΛΗΝΗ  
13.  “LASSIA STUDIOS”: ΠΕΤΡΑ  
14.  LESVION HOTEL”: ΜΥΤΙΛΗΝΗ
15.  “MALEMI HOTEL”: ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
16.  “OIKIES HOTEL”: ΜΥΤΙΛΗΝΗ
17.  ΟΡΦΕΑΣ HOTEL”: ΜΥΤΙΛΗΝΗ   
18.  “OUZO VILLAS HOTEL”: ΠΛΩΜΑΡΙ
19.  PANSELINOS HOTEL”: ΜΟΛΥΒΟΣ 
20.  “PASIPHAE HOTEL”: ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
21.  ΠΥΡΓΟΣ HOTEL”: ΜΥΤΙΛΗΝΗ   
22.  “THEOFILOS PARADISE HOTEL”: ΜΥΤΙΛΗΝΗ
23.  “VALIA’S RESIDENTS”: ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ  
24.  VILLA ARIADNI HOTEL”: ΕΥΡΙΑΚΗ ΓΕΡΑΣ


Β. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

1.    ΑΔΑΛΗΣ: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ    
2.    “ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ  
3.    ΑΠΟΡΕΛΛΗΣ: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ 
4.    “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 
5.    “ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ” ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΗ: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΗΣ   
6.    “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “MYTILANA” & “CRYSTAL
7.    “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ” & “LESEL S.A.”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
8.    “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 
9.    KRYSTAL”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ &  ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
10.  LASIA” ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ
11.  “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
12.  “ΛΕΒΑ Α.Ε.”: ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
13.  “ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΟΡΗ” Δ. ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ – Ι. ΦΩΤΙΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ “AEOLION” 
14.  “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ  
15.  “ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ 
16.  SAPFO”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΘΕΡΜΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ 
17.  “ΣΕΛΑΧΑΣ Α.Β.Ε.Ε.: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΩΝ
18.  “ΣΠΕΝΤΖΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
19.  STALOS”: EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΕΡΑΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ  
20.  THE LESBIAN DONKEY”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 


Γ. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΦΟΡΕΙΣ  

1.    ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
2.    ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
3.    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΟΥ
4.    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ “ΑΛΧΗΜΕΙΑ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑ
5.    HELLENIC SEAWAYS”: ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ    
6.    ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ   
7.    ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, μετά την ολοκλήρωση της “KAVALAEXPO 2017”,  δήλωσε για τη συμμετοχή της Λέσβου:


«Αν και εξαιρετικά δύσκολη η οργάνωση της παρουσίασης του νησιού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς καμία χρηματοδότηση από κάποιο φορέα, θεωρώ ότι με  πολύ δουλειά και ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Λέσβου και της Καβάλας, πετύχαμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, που ελπίζω να αποδώσει καρπούς άμεσα. Η ανεξάρτητη παρουσία της κάθε γεωγραφικής περιοχής – τουριστικού προορισμού της Λέσβου για δεύτερη φορά, σε ένα ενιαίο χώρο υπό τη σκέπη “Λέσβος”,   είναι μία καινοτομία, που τείνει να καθιερωθεί και να εφαρμόζεται ανελλιπώς στο μέλλον, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλες τις περιοχές του νησιού. Οι προσπάθειες που  καταβάλλονται από όλους τους φορείς του νησιού για την ανάπτυξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή μας σε μία πολύ σημαντική περιφερειακή τοπική έκθεση, αυτή της Καβάλας. Η παρουσία του νησιού σε ανάλογες εμπορικές εκδηλώσεις – επιχειρηματικές αποστολές, εκτός των κλασικών συμμετοχών στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη, αφού δίνεται η δυνατότητα με εξαιρετικά χαμηλά κόστη,  να ανοίξουν νέες δυνητικές αγορές, τόσο για τα προϊόντα όσο και για τον τουρισμό».