Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017:Το ταξίδι της μετανάστευσης συνεχίζεται!- Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 Αλυκή Καλλονής

Εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου


Η χώρα μας είναι κομβικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων  πουλιών, που ήδη έχουν αρχίσει το ταξίδι προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch) αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του BirdLife International, που υλοποιείται εδώ και 23 χρόνια με τη συμμετοχή ορνιθολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων  ταυτόχρονα σε 40 περίπου χώρες σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία.
Στη Λέσβο, για άλλη μια χρονιά (την τέταρτη συνεχόμενη), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίοιυ και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνουν εκδήλωση παρατήρηση πουλιών με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, αυτή την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 κατά τις ώρες 8:30 με 14:00, στην ανατολική πλευρά της Αλυκής Καλλονής. Η εξόρμηση-ξενάγηση στα πουλιά της Αλυκής θα γίνει με εξοπλισμό του Κέντρου (τηλεσκόπια, κυάλια), στο χωματόδρομο που ξεκινά από το παρατηρητήριο επί του κεντρικού δρόμου Καλλονής-Μυτιλήνης (απέναντι από τη Μεταφορική Καλλονής) και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Αναχώρηση λεωφορείου από τη Μυτιλήνη στις 9:00 από το ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων.
Ταυτόχρονα, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής θα συμμετέχει στην δράση καταγραφής των πουλιών (RIA-Rapid Information Action) συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας την ίδια μέρα στην παγκόσμια βάση δεδομένων της εκδήλωσης τη λίστα με τα είδη πουλιών που θα παρατηρηθούν και τους αριθμούς τους.

Στην Ελλάδα, οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου σε 30 περιοχές, σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Δήμους και τοπικούς φορείς. Δείτε τη λίστα των φετινών εκδηλώσεων και τους φορείς που τις οργανώνουν εδώ!

Η λίστα αυτή ανανεώνεται συνεχώς, καθώς συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής συνεργαζόμενων φορέων).

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στη σελίδα  του Κέντρου στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/ και στα τηλέφωνα 22530-28091 και 6972809610 (Ελένη Γαληνού).

Ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Λέσβου για τη διάθεση του λεωφορείου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών:

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής
τηλ.: 22530-28091 , e-mail: kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

τηλ.: 210 8227937 & 210 8228704, e-mail: info@ornithologiki.gr