Τρόφιμα σε 200 οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Καλλονής που φέρει το όνομα του παπα-Στρατή από την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Τρόφιμα σε 2.764 μέλη ευάλωτων οικογενειών, από την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών


Τρόφιμα σε 2.764 μέλη ευάλωτων οικογενειών στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τα Ιωάννινα, τη Μυτιλήνη και τη Χαλκίδα, πρόσφεραν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», απολογιστικά τον μήνα Οκτώβριο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη».

Στόχος, η ανακούφιση εκατοντάδων ελληνικών νοικοκυριών στην ακριτική Θράκη και στα Ιωάννινα, με τη διάθεση τροφίμων, κάθε μήνα, σε 1.040 οικογένειες.

Η επιλογή των επωφελούμενων γίνεται από την «Αποστολή», με βάση τη μοριοδότηση που ακολουθεί στα κριτήρια επιλογής.

Στη Λέσβο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που φέρει το όνομα του παπα-Στρατή, προσφέρθηκαν τρόφιμα για την κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης 200 οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, υπογράμμισε ότι «Καθημερινά γνωρίζουμε νέες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η κρίση, δυστυχώς, είναι εδώ. Αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι και στην επαρχία τα προβλήματα είναι έντονα και η κατάσταση το ίδιο επώδυνη. Οι αριθμοί των αιτήσεων για βοήθεια απεικονίζουν την πραγματική διάσταση της αναμονής, της προσμονής και της προσδοκίας για ουσιαστική βοήθεια.

Η ανάγκη κάλυψης πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων δεν έπαψε να υπάρχει. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την “Αποστολή” καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να βρίσκονται δίπλα στους Έλληνες που υποφέρουν».


Πηγή kerdos.gr