Μέσα σε μια μέρα έφτασαν 106 μετανάστες στην Λέσβο - Συλλήψεις δύο διακινητών

Μέσα σε μια μέρα έφτασαν 106 μετανάστες

Η πρώτη λέμβος στην οποία επέβαιναν 68 πρόσφυγες  εντοπίστηκε από σκάφος της Frontex - Η δεύτερη, στην οποία επέβαιναν 38 πρόσφυγες, εντοπίστηκε από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα οκτώ (68) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', καθώς και στη σύλληψη του 28χρονου αλλοδαπού διακινητή τους. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Μυστεγνών” ν. Λέσβου, μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους της Frontex προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, φερόμενος ως διακινητής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) προσφύγων προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους. 

Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης, μηχανοκίνητη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, φερόμενος ως ο διακινητής.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.