Τον Δήμαρχο Λέσβου επισκέφτηκε ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα J. Plotner- Ενθουσιασμένος με το νησί ο Γερμανός Πρέσβης (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε στο γραφείο του, τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Jens Plotner, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί μας. 

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον κ.  Plotner στο νησί μας, του εξέθεσε τα ζητήματα που αφορούν τη Λέσβο, ανέλυσε όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον τουρισμό - όπου τα στοιχεία είναι θετικά, με έμφαση, πάντα, στη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη - , τις εξαγωγές Λεσβιακών προϊόντων στη Γερμανία, Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πάντοτε στο πνεύμα μιας δημιουργικής συνεργασίας. Ο κ. Γαληνός, για ακόμη μια φορά, τόνισε  την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Λέσβου σε όλα τα επίπεδα. 

Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παραπάνω και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την υποδοχή, την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το νησί και τους κατοίκους του που, όπως είπε, έχουν μια ιδιαίτερη κουλτούρα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος αλλά και γενικότερα ο Λεσβιακός λαός, χειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις κρίσεις που προέκυψαν ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολλά και σημαντικά έργα στο νησί. Τόνισε ότι θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για στενότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των δεσμών του νησιού μας με τη Γερμανία, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα και θα μεταφέρει θετικά μηνύματα στη χώρα του. Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του Δημάρχου, δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναντήσεων με θέμα τον τουρισμό και τις επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι η Λέσβος είναι ένας ασφαλής και πανέμορφος προορισμός για την προσέλκυση τουρισμού όλο το χρόνο.


Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος, πρόσφερε στον Γερμανό Πρέσβη αναμνηστικά δώρα, ενώ στο βιβλίο εντυπώσεων επισήμων επισκεπτών του Δήμου Λέσβου, κ. Plotner, έγραψε: «Σε πολύ λίγα μέρη της Ευρώπης υπάρχει τόση ομορφιά τοπίου, τόση βαθύτητα ιστορίας και τόση ζεστασιά τα των ανθρώπων, όσο στη Λέσβο».