Το European Film Days στηρίζει την δράση «Πακέτο Βρίσα»

Το τριήμερο προβολών ευρωπαϊκού κινηματογράφου European Film Days στη Μυτιλήνη πραγματοποιείται την ίδια περίοδο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια ακόμη σημαντική εθελοντική δράση.

Το «Πακέτο Βρίσα» έχει σαν στόχο να δωρήσει πακέτα με ρούχα, παπούτσια και σχολικά είδη σε 125 μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών της Βρίσας, του Λισβορίου και του Σταυρού. Πρόκειται για μια δράση, που ξεκίνησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου, με ενεργή συμμετοχή μαθητών του νησιού, που θέλουν να προσφέρουν λίγες στιγμές χαράς σε όλα τα παιδιά της περιοχής, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους ή τις ζημιές, που υπέστη το σπίτι τους. Την συγκεκριμένη περίοδο τα πακέτα αναζητούν τους «αναδόχους» τους, που θα υποστηρίξουν οικονομικά τη δράση.

Οι εθελοντές της ομάδα ΙΔΕΑ, που μαζί με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου Europe Direct και τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών διοργανώνουν το European Film Days, συμμετέχουν στην υλοποίηση και της δράσης «Πακέτο Βρίσα».

Σε μια ελάχιστη κίνηση οικονομικής στήριξης της δράσης, το 20% των εσόδων που θα προκύψουν από τις πωλήσεις των εισιτηρίων για τις προβολές του European Film Days θα διατεθούν στη δράση «Πακέτο Βρίσα». Είναι, λοιπόν, οι ίδιοι οι θεατές του τριημέρου προβολών που θα γίνουν ουσιαστικά κι εκείνοι ανάδοχοι των πακέτων, που θα διατεθούν στους σεισμόπληκτους μαθητές!

Το European Film Days πραγματοποιείται από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, με προβολές στη Μαρίνα Μυτιλήνης και το κόστος του εισιτηρίου κάθε προβολής είναι μόλις 5 ευρώ (την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα διατεθούν και εισιτήρια 3ημέρου στα 12 ευρώ, ενώ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται και μια δωρεάν προβολή για παιδιά στο Πασπαρτού). Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και το πρόγραμμα προβολών μπορείτε να βρείτε στο www.europeanfilmdays.com

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση «Πακέτο Βρίσα» και το πως μπορείτε να συνεισφέρετε σε αυτή, μπορείτε να βρείτε στο vrisa.lesvos.live

Πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: www.europeanfilmdays.com

αρμελάδες...


Ο σεφ Νικόλαος Μουστάκας θα ετοιμάσει φαγητό με σαλάτες με βάση το σύκο.