Έναρξη μαθημάτων Χορωδίας και Φιλαρμονικής Animato στην Μυτιληνη

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στις χορωδίες και το τμήμα Φιλαρμονικής της Χορωδίας Animato.

Η Χορωδία Animato ιδρύθηκε τον Ιανουαρίου του 2009 και στα πλαίσια της λειτουργούν αυτή τη στιγμή πέντε διαφορετικά τμήματα. Οι δραστηριότητές της φιλοξενούνται σε χώρο που ευγενικά έχει παραχωρηθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου στον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Κάστρου και είναι αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας και προσφοράς των μελών της.

Τα χορωδιακά τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι τα εξής:

1)      Μεικτή Χορωδία: Σάββατο 18:00 (όλοι) και Τρίτη 18:00 (άντρες) / 20:00 (γυναίκες)
2)      Παιδική Χορωδία Junior (ηλικίες 6-8 ετών): Σάββατο 10:00
3)      Παιδική Χορωδία (ηλικίες 9-12 ετών): 11:00
4)      Πειραματικό Χορωδιακό Εργαστήρι: Τετάρτη 19:30

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αντώνη Βερβέρη, καλλιτεχνικό διευθυντή των χορωδιών στο 6976087969 και στο antonis_ververis@yahoo.com, και τον υπεύθυνο του Πειραματικού Χορωδιακού Εργαστήριου κ. Βλαδίμηρο Σιαμέτη στο 6997027233.

Παράλληλα με τις χορωδίες και για τρίτη χρονιά λειτουργεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα Animato, η οποία δέχεται νέα μέλη ηλικίας από 10 ετών και άνω χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις. Όπως σε όλες τι μουσικές ομάδες αυτού του τύπου, τα μέλη μαθαίνουν τεχνικές εκτέλεσης οργάνων μπάντας (πνευστά και κρουστά) και μουσική θεωρία μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου διδασκαλίας. Μέσω αυτής της μεθόδου τα νέα μέλη αποκτούν ήδη από τα πρώτα τους μουσικά βήματα την εμπειρία του να παίζουν μουσική μαζί με άλλους, αφού η εκμάθηση μουσικής αντιμετωπίζεται ως μία κοινωνική διαδικασία.


Τα μαθήματα της Φιλαρμονικής θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 17:00-19:00, ενώ η πρώτη συνάντηση παλιών και νέων μελών θα γίνει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου με σκοπό την κατάρτιση του νέου προγράμματος ωρών. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο της Φιλαρμονικής κ. Βασίλη Παπαδόπουλο στο 6932724710.