Ανακοίνωση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λέσβου και την φιλοξενία γυναικών απόρων στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Ο  Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

           
Ενημερώνουμε τους ωφελουμένους του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου- και μόνον αυτούς-, που είναι κάτοχοι της ανανεωμένης κάρτας μέλους, ότι αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα και κάθε 10 του μηνός εκάστου επομένου μήνα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες,  μπορούν με την κάρτα μέλους και την ταυτότητα τους, να παραλαμβάνουν πακέτα με τρόφιμα. 

Στο γνωστό σημείο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λέσβου: Αγίας Ειρήνης 10, στην Μυτιλήνη.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από ώρα 9.00π.μ- 11π.μ μπορούν να προμηθεύονται είδη ένδυσης και υπόδησης από την ξεχωριστή δομή που δημιουργήσαμε ρούχων, παπουτσιών, είδη σπιτιού κ.λ.π. και συστεγάζεται στον 1ο Παιδικό, που βρίσκεται Σοφοκλέους 2 στον Συνοικισμό, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Θέλοντας επίσης να βοηθήσουμε τους άπορους δημότες μας και στις απαραίτητες αγορές τους που εμείς δεν μπορούμε να καλύψουμε, απευθύναμε αίτημα στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, για την χορήγηση έκπτωσης από όσα καταστήματα το επιθυμούν, στους κατόχους κάρτας του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.

Η Αντιδήμαρχος, Αναστασία Αντωνέλλη επισημαίνει επίσης ότι:

«Μπήκαμε  στο Φθινόπωρο και ο Χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολος για τις ευπαθείς ομάδες του τόπου μας. Μια λύση ανάγκης και ανακούφισης για τις άπορες μοναχικές γυναίκες αλλά και για τις μονογονεϊκές οικογένειες με αρχηγό οικογένειας γυναίκα, μπορεί να είναι ο Ξενώνας Φιλοξενίας που λειτουργούμε. Και εξηγούμε πως:

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών & των παιδιών τους, που δημιουργήσαμε   το Φεβρουάριο του 2014, με την εκ νέου ένταξη του  στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που καταφέραμε το Μάρτιο του 2016, συνεχίζει  την λειτουργία του με διευρυμένο πλαίσιο ως προς τις γυναίκες που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτόν.

Έτσι  δεν αγκαλιάζει πλέον μόνο γυναίκες θύματα βίας, αλλά και γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακρίσεις.


 Οι  γυναίκες του τόπου μας που είναι άπορες, άνεργες και διαβιούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με γνώμονα πάντα την αξιοπρεπή διαβίωση που αξιώνει κάθε γυναίκα και μητέρα με τα παιδιά της, μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, ή να καλέσουν στο 22510-27501 με εσωτερικό 3, ώστε να αιτηθούν φιλοξενίας στον Ξενώνα Γυναικών του Δήμου μας. Ο Ξενώνας μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20 άτομα (γυναίκες & παιδιά) για διάστημα έως και τρείς μήνες- με δυνατότητα παράτασης εάν αυτό κριθεί αναγκαίο-, εξασφαλίζοντας τους εντελώς δωρεάν στέγη, διατροφή, ενημέρωση για τα δικαιώματά τους και τις κοινωνικές παροχές (ασφαλιστικά ζητήματα, επιδόματα), προώθηση στην αγορά εργασίας  (σύνταξη βιογραφικού, ενημέρωση για προγράμματα κατάρτισης και εργασίας), παράλληλα με παραπομπή, ή συνοδεία των γυναικών προς τους φορείς, καθώς και ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη και συμβουλευτική. Τονίζουμε, ότι τον Ξενώνα διέπει η αρχή του απορρήτου, διασφαλίζοντας την ανωνυμία των περιπτώσεων που θα αιτηθούν και εν τέλει θα φιλοξενηθούν σε αυτόν.»