Ούζο Πλωμαρίου Άδολο: η καρδιά του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Πολλοί αποσταγματοποιοί εδώ και χρόνια κρατούν για τον εαυτό τους και τους φίλους τους την «καρδιά» του αποστάγματος, τον πυρήνα της τελικής απόσταξης του ούζου – αυτό που ονομάζουν «αδόλωτο».

Το δικό του «αδόλωτο», την «καρδιά» του δικού του αποστάγματος, ο Ισίδωρος Αρβανίτης την έλεγε «άδολο». Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, με σεβασμό και αγάπη για τα παραδοσιακά αποστάγματα, εμφιαλώνει δικό της «αδόλωτο», και με υπερηφάνεια διαθέτει στο κοινό το ultra premium Ούζο Πλωμαρίου Άδολο.

Το παραδοσιακό απόσταγμα Ούζο Πλωμαρίου Άδολο, αποτελεί κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Αποθησαυρίζοντας την ιστορική ελληνική μνήμη, προέρχεται από την τρίτη απόσταξη της καρδιάς του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Γνήσιο, αγνό και ειλικρινές, το Ούζο Άδολο της κεντρομόλου επιθυμίας και της φυγόκεντρης απόλαυσης αποστάζεται μαλακά και υπομονετικά σε σφυρηλατημένο στο χέρι χάλκινο άμβυκα του 1911, πάνω σε χαμηλή φωτιά από ξύλα ελιάς και απαντά στο τρίπτυχο της ποιότητας: Αγνότητα, Διαύγεια, Γνησιότητα.


Απόσταγμα Αγνό και ειλικρινές η εκλεκτή καρδιά  του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδωρου Αρβανίτου αποστάζεται για τρίτη φορά και για 13 ώρες προσφέροντας ένα μοναδικής ποιότητας ούζο. Ένα εξαιρετικό απόσταγμα από 100% τριπλή απόσταξη.

Διάφανο και Δωρικό με πυκνά δάκρυα και κρυστάλλινη όψη. Με παραδοσιακό τρόπο απόσταξης και εκλεκτά συστατικά της Λεσβιακής γης που αναμιγνύονται υπομονετικά στους κεχριμπαρένια χάλκινους  άμβυκες δίνοντας έντονο σπιρτόζικο και ντελικάτο χαρακτήρα.
Γνήσιο αποστάζοντας την ιστορία πραγματώνοντας τις αξίες, το μεράκι και την πείρα της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδωρος Αρβανίτης. Φινετσάτα αρώματα, μοναδικά ισορροπημένα, με νότες φινόκιου κανέλας και χαμομηλιού. Ημίξηρο, γεμάτο σώμα με απαλής έντασης γλυκάνισο μαστίχας, κανέλας, κακουλέ, με ελαιώδη και ευχάριστη υφή με μεγάλη διάρκεια που εκφράζει τον αυθεντικό χαρακτήρα αποστάγματος.


Η ιεροτελεστία της ουζοποσίας

Μυστικά σερβιρίσματος για να απολαύσετε στο έπακρο τη μοναδική γευστική εμπειρία που συνοδεύει κάθε γουλιά του Ούζου Άδολο:

Σερβίρετε πρώτα το Άδολο και μετά προσθέστε παγωμένο μεταλλικό νερό. Προτείνεται αραίωση μόνο με νερό ώστε η γεύση να παραμένει αναλλοίωτη και αυτούσια καθ’ όλη τη διάρκεια της κατανάλωσης. Το ποτό έτσι «κρυώνει» ομοιόμορφα και απαλά, ενώ τα αρώματα του απελευθερώνονται σταδιακά σε όλη τους την ένταση.

Οι προτεινόμενες αναλογίες για την αραίωση είναι 1/3 Άδολο και 2/3 νερό, ώστε ο τελικός αλκοολικός βαθμός να φτάνει σε 14% vol, που είναι η ιδανική περιεκτικότητα του ποτού για να συνοδεύει φαγητό.


Το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο απευθύνεται σε ένα εκλεκτικό κοινό, που είναι λάτρεις της αυθεντικής απόλαυσης αλλά ταυτόχρονα  αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ποιότητα. Ως η «καρδιά του Πλωμαρίου», το Άδολο διατηρεί το όνομα, την ποιότητα, την παράδοση και την ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ισχυρά χαρακτηριστικά, που ουσιαστικά επαναπροσδιορίζουν και αναβαθμίζουν τη γευστική εμπειρία του ούζου.

Mε τον ήλιο ακόμη δυνατό, απολαύστε το Ούζο Πλωμάρι Άδολο με την παρέα σας.


Ούζο Πλωμαρίου Άδολο: Η «καρδιά της καρδιάς» του Ούζου
για όλους όσους έχουμε μέσα στην καρδιά μας!