Ξανά πρόεδρος ο Αλέκος Γιαζιτζόγλου στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου;- Νίκησε η αποχή στις εκλογές

Με συμμετοχή αντιπροσώπων 60% του συνόλου


Με τη συμμετοχή 14 αντιπροσώπων, επί συνόλου 22, που είχαν εκλεγεί να εκπροσωπήσουν τους συνεταιρισμούς τους, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου στις εγκαταστάσεις της στα Πάμφιλα.

Με συμμετοχή αντιπροσώπων 60% του συνόλου, οι εκλογές προχώρησαν από την πρώτη συνεδρίαση και δεν χρειάστηκε να γίνει επαναληπτική διαδικασία.

Εξελέγησαν και οι 7 υποψήφιοι που είχαν θέσει υποψηφιότητα, ενώ τις επόμενες ημέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Συγκεκριμένα, εκλέγονται: Αλέκος Γιαζιτζόγλου (Συνεταιρισμός Παρακοίλων), Χρ. Κουτλής(Συνεταιρισμός Ακρασίου), Θ. Χατζηπαναγιώτης (Συνεταιρισμός Λισβορίου), Χαρ. Παπαχίου (Συνεταιρισμός Πολιχνίτου), Νικ. Δρακούλης (Συνεταιρισμός Πολιχνίτου) και Ι. Προβιάς (Συνεταιρισμός Μιστεγνών).

ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Φαβορί για την προεδρία αποτελεί ο Αλέκος Γιαζιτζόγλου, ο οποίος θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, στο τιμόνι της Ένωσης για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μπόρες που έρχονται.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι "δυστυχώς, το Συνεταιριστικό κίνημα στη Λέσβο και γενικότερα στην Ελλάδα έχει ατροφήσει τα τελευταία χρόνια, ενώ και η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει σχεδόν καταργηθεί.

«Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί, είναι ότι όλοι οι Συνεταιρισμοί μέλη μας, που πραγματοποίησαν εκλογές το προηγούμενο διάστημα, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία με την πρώτη συνεδρίαση, αλλά χρειάστηκε να γίνει επαναληπτική. Η οικονομική κρίση, καθώς και οι συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο πολλούς Συνεταιρισμούς και πολλές Ενώσεις. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, είναι μία από τις πέντε Ενώσεις πανελλαδικά που δεν εναρμονίστηκαν στο νόμο Σκανδαλίδη. Η Ένωσή μας, παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί και τις οφειλές που υπάρχουν, είναι ακόμη ενεργή, με κύκλο εργασιών και ενεργητικό πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ φέτος. Του χρόνου το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις Ενώσεις, οι οποίες δεν εναρμονίστηκαν με το νόμο Σκανδαλίδη."

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ

"Όλα εκείνα που ακούγονται περί εκκαθάρισης κατά την άποψή μου, είναι όχι μόνο ανυπόστατα, αλλά σε περίπτωση που εφαρμοστούν, αποτελούν κατάφωρη καταπάτηση του Συντάγματος.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, αλλά και κάθε Ένωση δεν αποτελεί δημόσιο φορέα, ώστε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αποφασίσει την εκκαθάρισή του. Με την ίδια λογική, άλλωστε, δεν θα αναλάβει το Υπουργείο να πληρώσει και τα χρέη της Ένωσης.  Η περιουσία της Ένωσης είναι ιδιωτική, και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία ανήκουν στους αγρότες και συνεταιριστές του νησιού. Εκκαθάριση της Ένωσης μπορεί να αποφασίσει μόνο η ίδια η Γενική της Συνέλευση ή οι τράπεζες, στις οποίες υπάρχουν οφειλές."


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης