Ανακοινώσεις από την Λαϊκή Συσπείρωση και Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για το ΤΑΠ

Ανακοινώσεις


Την διαγραφή των οφειλών που βεβαιώθηκαν με αναδρομική ισχύ σε όλους τους αγρότες για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, σε μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, από το 2009 έως σήμερα ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και η Λαϊκή Συσπείρωση

-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
                                             
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας ότι τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη στις 6:30 το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο, θα συζητηθεί το θέμα που ανέδειξαν η ΟΑΣΛ και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, από της 31 Ιούλη για το νέο φόρο του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (αποθήκες και στάβλους), που μας επιβάλουν.

Ένα χαράτσι νομοθετημένο από τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις που απλά ήταν παγωμένο από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ήρθε η παρούσα δημοτική αρχή να το εφαρμόσει και όχι μόνο. Ζητάει και αναδρομικά από το 2012 και σε πολλές περιπτώσεις από το 2009 χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προειδοποίηση. Ζητάνε από τους αγρότες να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά μέσα στη κρίση που μαστίζει όλο το λαό, σε διάστημα 60 ημερών.

Η πρόταση της ΟΑΣΛ η  οποία κατατέθηκε στις 23 Αυγούστου, είναι να καταργηθεί το χαράτσι του ΤΑΠ για όλη τη μικρομεσαία αγροτιά .Να διαγραφούν  οι οφειλές που βεβαιώθηκαν με αναδρομική ισχύ σε όλους τους αγρότες. Να μην  επιβληθεί το τέλος ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας σε αγροτικές μη ηλεκτροδοτούμενες αποθήκες και στάβλους, για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και τέλος να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Καλούμε όλη τη μικρομεσαία αγροτιά του νησιού να παραβρεθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να απαιτήσουμε  τη ψήφιση της πρότασής μας.

Θέλουμε όλους τους αγρότες στο πλευρό μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
                                                                                  
                                                                                Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων-Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σχέση με το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει με τις ατομικές ειδοποιήσεις που αποστέλλει ο Δήμος για τις χρεώσεις του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας από το 2009 έως και σήμερα, κάνουμε γνωστό ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε καταθέσει προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου επιστολή με τις θέσεις της παράταξής μας, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής.

«Η αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα τέλη και τη φορολογία είναι γεγονός και είναι αποτέλεσμα των ακολουθούμενων αντιλαϊκών πολιτικών που φέρνουν την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την κακοπληρωμένη ή και απλήρωτη δουλειά.

Καταθέτουμε και παραθέτουμε συνοπτικά τις θέσεις μας ως προς το ζήτημα του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας αλλά και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, σε συνέχεια της συζήτησης που ανοίχτηκε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.

Ως προς τον ΤΑΠ:

Ζητάμε να καταργηθεί.
Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Να παγώσουν οι βεβαιώσεις αναδρομικών χρεών και να μη ζητηθεί από κανένα λαϊκό νοικοκυριό να πληρώσει αναδρομικά το τέλος αυτό.
Ως προς το τέλος καθαριότητας και φωτισμού:
Να απαλλαγούν από αυτό οι άνεργοι και τα ΑμΕΑ.
Να απαλλαγούν οι αγροτικές αποθήκες καθώς και οι χώροι που χρησιμοποιούνται για το σταυλισμό των ζώων (για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους).
Να μειωθούν στους εργάτες - μισθωτούς, στους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους.
Να μη ζητηθεί από κανένα λαϊκό νοικοκυριό να τα πληρώσει αναδρομικά.
Να αυξηθούν στις Τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ και γενικά στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Παλεύουμε για:

Απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων.
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτονται επαρκώς όλες οι ανάγκες του Δήμου στην κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, με φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας.»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Νίκη Τσιριγώτη