Εγκαίνια για το καλλιτεχνικό Εργαστήριο Πέτρας του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας «Αχιλλέας»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου


Περισσότερα χαμόγελα και την χαρά της δημιουργίας ήταν και είναι ο στόχος της γένεσης του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Πέτρας του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας «Αχιλλέας», του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στο παλιό ΚΕΠ Πέτρας.
           
Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι είναι αποτέλεσμα προσπαθειών εθελοντών της περιοχής, που έβαλαν τα θεμέλια για την ίδρυση ενός εργαστηρίου που σκοπό έχει αφενός την ανάδειξη των καλλιτεχνικών ικανοτήτων των παιδιών, αφετέρου την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
           
Στο πλαίσιο λειτουργίας του πρόκειται να συγκροτηθούν τα παρακάτω τμήματα:

Μουσικοκινητικής μικρών (5-8 ετών) και μεγάλων ( 9-11), ενδέχεται να λειτουργήσει και ενηλίκων αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον

Αγιογραφία για παιδιά (12 ετών και άνω)
Κατασκευές για παιδιά (6 ετών και άνω)
Σκάκι για παιδιά (6 έως 15 ετών)
Τμήμα ντεκουπάζ ενηλίκων

Ο μουσικοπαιδαγωγός Βασίλης Τζάνος Αναγνώστου, η αγιογράφος και εικαστικός Μαρία Γερογιάννη και ο Πάνος Κοσμάς εκ του σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης, είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε μικρά και μεγάλα παιδιά, εμφυσώντας τους έναν νέο άνεμο εκείνο της δημιουργίας. Αναμφισβήτητα και οι τρεις τους είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους γεγονός που θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί.

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Πέτρας έχει ανοιχτές τις πόρτες του και για τα παιδιά που κατοικούν σε γειτονικά χωριά, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι εκτός από τα τμήματα που θα λειτουργήσουν αναμένεται να γίνουν και άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα εκδρομές και συμμετοχές σε μπαζάρ.


Για τις εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη στο τηλέφωνο: 6983-611849