Εκτός δημοτικής αρχής Γαληνού ο Στρατης Τζιμης- Επιστολή ανεξαρτητοποίησης με αιχμές και καρφιά για τον Δήμαρχο Λέσβου

Με επιστολή του στα ΜΜΕ, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιο, στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και στον Δήμαρχο Λέσβου ο Στρατης Τζιμης ανεξαρτοποιείται με αιχμές για την Δημαρχία Γαληνου.



Αναλυτικά όλη η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Η εκλογή μου ως δημοτικού συμβούλου στην  παράταξη της πλειοψηφίας, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές,  μου έδωσε δύναμη αλλά και μεγάλη ευθύνη  στο έργο που ανέλαβα να επιτελέσω ως αιρετός,  σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τη Λέσβο.

Μέχρι πρότινος, ποτέ  δεν έπαψα να επισημαίνω,  σε εσωτερικό επίπεδο, καλοπροαίρετα τη γνώμη  και τη διαφωνία μου  σε όσες  διοικητικές μεθοδεύσεις και  ενέργειες   του Δημάρχου ήταν λανθασμένες. Επίσης, επεδίωξα να δώσω χρόνο στον εαυτό μου αλλά και στην ηγεσία,  για να αλλάξουν και να συγκλίνουν προς το καλύτερο  εκείνα που παρέκλιναν της   φιλοσοφίας και των αρχών  που διέπουν γενικότερα  τη  Διοίκηση και ειδικότερα   την Αυτοδιοίκηση, αρχές στις οποίες   προσωπικά  πιστεύω. Απεναντίας, όμως, με την  πάροδο του χρόνου, διαπίστωνα δυστυχώς να διευρύνεται το χάσμα.    

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα,  ο Δήμαρχος έχοντας, προφανώς, ως αυτοσκοπό την πολιτική του επιβίωση  μετέρχεται μεθόδων, οι οποίες δεν συνάδουν με  τη δημοκρατική διοίκηση  και προπάντων  βλάπτουν οικονομικά τους συμπολίτες μας, αφού κατασπαταλώνται χρήματα των φορολογούμενων δημοτών. Θεωρώ, λοιπόν, ότι χρέος  μου είναι ως δημοτικός σύμβουλος, ακολουθώντας   μόνο τη φωνή της συνείδησής μου, να μη  μείνω βουβός παρατηρητής   αλλά να  καταγγείλω αυτές πρακτικές και να ανεξαρτητοποιηθώ από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, για να μη  γίνω και εγώ συνένοχος αυτής της αρνητικής πραγματικότητας.

Είναι χαρακτηριστικό  της  αντιλαϊκής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής  η  απόφαση   της Γ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ,  της οποίας ο ισολογισμός του 2016 κατέδειξε έλλειμμα 762.000 €, να αποζημιώνονται με μηνιαία μεγάλα ποσά σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. χωρίς να παρέχουν τα  περισσότερα αυτά μέλη στοιχειώδεις υπηρεσίες στη συγκεκριμένη Εταιρεία ως όφειλαν.

Παρόλες, όμως,  τις πολλές ερωτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας  από την αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ αλλά και από  πολίτες δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, αν και  τα χρήματα αυτά είναι ανταποδοτικά, δηλαδή από τη τσέπη των δημοτών, οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν. Άλλωστε είναι πάγια πρακτική του δημάρχου όλες οι εταιρείες  και τα περισσότερα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου να «χρησιμοποιούνται» οικονομικά, ώστε με τις αντιμισθίες που λαμβάνουν οι συνεργάτες του, αιρετοί και μη, από τα χρήματα των δημοτών να νομίζει  ότι έτσι  μπορεί να διοικεί  το Δήμο   και μάλιστα  να προϋποθέτει  την  επανεκλογή του.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος,  σε μια εποχή μνημονίων, φοβερής ανεργίας και περικοπών μισθών και συντάξεων, να αναλάβει πρωτοβουλία, για  να μειώσει, όπως προεκλογικά δεσμευτήκαμε,  τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας που καταβάλλουμε  μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, με την οποία πολλοί συνδημότες μας, που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση, διαπραγματεύονται τις  πληρωτέες  δόσεις     για αποφυγή της  διακοπής του ρεύματός τους και αντί να εισηγηθεί    τη μείωση των   αποζημιώσεων ακολούθησε την  τακτική της  χορήγησης των μηνιαίων αποζημιώσεων σε 6 μέλη του 9μελούς  Διοικητικού Συμβουλίου της βυθισμένης  σε υπέρογκο έλλειμμα Εταιρείας, δαπανώντας μόνο για το 2017, το ποσό των   60.000 €, ενώ  επί δημαρχίας του κ.  Βουνάτσου η ετήσια αντίστοιχη  δαπάνη στην κερδοφόρα τότε  δημοτική επιχείρηση ήταν μόνο  10.000. Η πολιτική   πρακτική  της κατασπατάλησης  του δημόσιου χρήματος  με βρίσκει κάθετα αντίθετο, γιατί θεωρώ ότι αντιβαίνει στην πολιτική ηθική  και είναι κοινωνικά σκανδαλώδης.

Ζητώ, λοιπόν,  την κατανόηση  των θιγόμενων  συναδέλφων, δημοτικών  συμβούλων,  με  τους οποίους συμπορευτήκαμε και ζητήσαμε την ψήφο του λεσβιακού λαού ευαγγελιζόμενοι προεκλογικά  «ότι ο αγώνας ημών είναι ου περί χρημάτων αλλά περί αρετής», όπως έλεγε  πολιτικός της αρχαιότητας.

Ακόμη για άρση οποιασδήποτε κακόβουλης κριτικής, ότι δηλαδή, επειδή δεν λαμβάνω σήμερα κάποια αντιμισθία,  αντιδρώ με αυτόν τον τρόπο,  υπενθυμίζω σε όλους ότι,  στον ανασχηματισμό του  περασμένου Μαρτίου, από επιλογή μου «έμεινα εκτός» δημοτικής Αρχής, αλλά και  ορισθείς, πριν από 3  χρόνια, ως διευθύνων σύμβουλος στην ΕΨΥΠΑΛ   ή μέλος σε  Δ.Σ.  κάποιων φορέων του Δήμου άσκησα, μέχρι σήμερα,  τα καθήκοντά μου αμισθί, φροντίζοντας  στην οικονομική  τους βελτίωση. Γι’ αυτό οποιαδήποτε χαλκευμένη κατηγορία για ιδιοτέλεια  θα τύχει της αρμόζουσας απάντησης αλλά και της αρμόδιας αντιμετώπισης.

Το ήθος μου και η διαδρομή μου  στην εκπαίδευση και την αυτοδιοίκηση δεν  μου επιτρέπουν να ακολουθώ πλέον μια ηγεσία που   αποδείχθηκε στην πράξη ότι στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην εξουσία,   και στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, λειτουργεί  σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών,  αδικώντας, μάλιστα, το αξιοσημείωτο έργο του συνόλου  της Δημοτικής Αρχής που επιτελέστηκε και επιτελείται.

Με εκτίμηση


Ευστράτιος  Τζιμής