Στη Μυτιλήνη κλιμάκιο της επιτροπής για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων (aud)

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται κλιμάκιο από την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου παιδείας

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται κλιμάκιο από την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου παιδείας, για την ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , όπου είχαν επαφές με την εκπαιδευτική κοινότητα και ενημέρωσαν διευθυντές εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς για το ακολουθούμενο από το υπουργείο πρόγραμμα παροχής τυπικής εκπαίδευσης στα παιδιά προσφύγων.

Τα παιδιά που διαβιούν σε διαμερίσματα έχουν εγγραφεί στα γειτονικά τους σχολεία και όπου υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός των 9 παιδιών ανά σχολείο δημιουργείται τάξη υποδοχής, 700 ταξεις υποδοχής θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα.  Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά στα σχολεία της Λέσβου,  όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο και ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία που συντελεί στο να βρίσκονται και τα παιδιά προσφύγων στο φυσικό τους χώρο που είναι τα σχολεία. Εγγραφές παιδιών υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τα σχολεία όπου δημιουργούνται τμήματα υποδοχής ενισχύονται επιπλέον σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και πόρους για τα λειτουργικά τους έξοδα.

«Να βγουν τα παιδιά από τη Μόρια»

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε ακόμη το κέντρο πρώτης υποδοχής στη  Μόρια , όπου διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά ότι τα παιδιά πρέπει να φύγουν από κει, αλλά και τον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου θα λειτουργήσει νηπιαγωγείο για τα μικρά παιδιά.

Το κλιμάκιο που βρέθηκε στη Μυτιλήνη, αποτελούμενο από την επικεφαλής  της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφύγων, Αλεξάνδρα Ανδρούσου, τον συντονιστή της επιτροπής Νίκο Μπελαβίλα και το μέλος της ομάδας διαχείρισης  Βασιλική Κατριβάνου , μίλησαν στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος αυτού όπου τονίστηκε ότι  «ακόμη και αν υπάρχουν διαφωνίες και πολιτικές συγκρούσεις πάνω στο προσφυγικό ζήτημα ο χώρος του σχολείου πρέπει να μείνει ανέγγιχτος».



Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μυρσίνη Τζινέλλη