Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη του κυλικειαρχη που παρενοχλούσε μαθήτριες στην Μυτιλήνη

Γυμνασιάρχης συγκάλυψε τον υπεύθυνο του κυλικείου που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες

Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη

Αναβλήθηκε για τις 9 Ιανουαρίου 2018 η κατ' έφεση δίκη επιχειρηματία σχολικού κυλικείου στη Μυτιλήνη, που είχε καταδικαστεί στις 27 Ιανουαρίου για παρενόχληση ανήλικων κάτω των 15 ετών και συγκεκριμένα μιας 12χρονης μαθήτριας το 2012.

Στη δίκη κατέθεσαν οι γονείς τριών κοριτσιών, ηλικίας τότε από 12,5 έως 14 ετών, στα οποία, όπως είχαν πει, ο επιχειρηματίας κατά περίπτωση τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες όταν προσέρχονταν στην επιχείρησή του στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα.

Και οι τρεις γονείς είχαν καταγγείλει τότε ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, δείχνοντάς του ακόμη και τα προσβλητικά μηνύματα. Ο τότε γυμνασιάρχης ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων δεν έπραξε τα δέοντα, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου.

Όπως είχε ειπωθεί δε στη δίκη τότε ο διευθυντής δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που έστελνε ο επιχειρηματίας του κυλικείου στις μαθήτριές του, είχε δε χαρακτηρίσει τον επιχειρηματία ως εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο.

Από τον περασμένο Αύγουστο, ο διευθυντής του Γυμνασίου έχει απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σχολείο λόγω απαγγελίας εναντίον του κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Η δίκη του είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 11 Μαΐου πλην όμως αναβλήθηκε λόγω παρελεύσεως ωραρίου για τις 16 του ερχόμενου Νοεμβρίου.