Συλλήψεις 4 μεταναστών στην Μυτιλήνη για πλαστογραφία πιστοποιητικού και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Συλλήψεις 4 μεταναστών

Σύλληψη δύο ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Συνελήφθησαν την Δευτέρα 18-09-2017 στον κρατικό αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε -κατά περίπτωση- δικογραφία για  παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, για πλαστογραφία, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι ο 41χρονος είχε προμηθεύσει στον 30χρονο, το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό του από τη χώρα.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.


Σύλληψη ενός ατόμου στη Μυτιλήνη, για πλαστογραφία πιστοποιητικού και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Συνελήφθη, την Κυριακή (17-09-2017) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικού και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο - αλλοδαπό.

Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.


Σύλληψη ενός ατόμου στον αερολιμένα της Μυτιλήνης,  για πλαστογραφία πιστοποιητικού και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Συνελήφθη, χθες (19-09-2017), στον κρατικό αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, μία  αλλοδαπή, ηλικίας 20 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικού και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα (1) δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό και έφερε στοιχεία διαφορετικού προσώπου.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.