Λέκτορας του Α.Π.Θ δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγο του, ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη

Λέκτορας του Α.Π.Θ δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγο του, ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη


Ένα διπλό θρίλερ, αστυνομικό, αλλά και ιατρικό - ιατροδικαστικό, αποκαλύπτεται για τη συγκλονιστική υπόθεση του 43χρονου λέκτορα του Α.Π.Θ., που κατηγορείται ότι με ένα σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγό του, ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ το ίδιο έπραξε και με την 86χρονη γιαγιά της προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή και θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, μέσα στον Οκτώβριο.

Η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ενώ ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί.

«Σύμμαχοι» στο σχέδιο του λέκτορα φέρεται πως στάθηκαν και παραλείψεις των γιατρών, αλλά και του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από την δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος».

Δυο παραπεμπτικά του νοσοκομείου  «Γ.Παπανικολάου»  δεν ανέφεραν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο, αν και το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας. Το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο να εντοπιστεί μόνο μετά τον θάνατο στα βιολογικά δείγματα και των δύο γυναικών.

Η έρευνα περιορίστηκε κυρίως στο κάδμιο, όπου όμως οι συγκεντρώσεις υπολογίστηκαν λανθασμένα ως πολύ μεγαλύτερες από το κανονικό, σε τοξικά επίπεδα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξεία δηλητηρίαση και νεφρική ανεπάρκεια, ακόμη και σηψαιμία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί του νοσοκομείου  «Γ.Παπανικολάου» να ακολουθήσουν μόνο συντηρητική αντιμετώπιση και να μην χορηγήσουν το αντίδοτο για το αρσενικό, κάτι που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή, τουλάχιστον της 31χρονης.

Η αποκάλυψη του αρσενικού έγινε μόνο μετά το θάνατό της, όταν στάλθηκαν δείγματα σε εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ίδια η ιατροδικαστής στη σχετική έρευνα ανέφερε ότι όταν παρέλαβε τα αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, οι συγκεντρώσεις του αρσενικού ήταν τόσο υψηλές που προκαλούσαν …δέος.

Το σατανικό σχέδιο

Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα, να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου με τη χρήση αρσενικού, αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. «Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας ώστε να προκαλέσει κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί  ως ατύχημα που προκλήθηκε από την κατανάλωση κοινών τροφίμων  και νερού» αναφέρεται.

Λόγω της επιδείνωσης της υγείας της η κοπέλα  διακομίστηκε στο νοσοκομείο  «Γ.Παπανικολάου»  και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. όπου  η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε βελτίωση και λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε στην Β’ Παθολογική Κλινική. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, κατά τη νοσηλεία στην κλινική, παρουσίασε καρδιακές διαταραχές και διασωληνώθηκε ενώ εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ , όπου απεβίωσε στις 23 Αυγούστου 2013.

Κατά τη νοσηλεία της 31χρονης στο νοσοκομείο, «ο κατηγορούμενος  ο οποίος επισκεπτόταν τη σύζυγό του κατά τις μεσημβρινές ώρες και μάλιστα έμενε μόνος του μαζί της, καθώς η μητέρα της  από διακριτικότητα αποχωρούσε από το δωμάτιο, βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει νερό, στο οποίο είχε διαλύσει ποσότητα αρσενικού στις 28 Ιουλίου» ,αναφέρεται στο βούλευμα.




Αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη δόλια ενέργεια, προστίθεται ότι «το έπραξε αφενός φοβούμενος ότι θα ανακαλύπτονταν η αιτία των συμπτωμάτων της, ώστε αν επιζούσε θα πρόσεχε πλέον ιδιαίτερα τη διατροφή της , οπότε δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί νέα δηλητηρίαση της κι αφετέρου διότι  αν απεβίωνε εντός του νοσοκομείου ευχερώς θα μπορούσε να ισχυριστεί, όπως πράγματι ισχυρίζεται μέχρι σήμερα, ότι η δηλητηρίαση της ήταν ατύχημα που οφείλονταν στη διατροφή της».

Περισσότερα στο χθεσινό «Έθνος»

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα "Έθνος"