Συνεχίζονται οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης- Όλες οι παροχές του 2ου ΕΠΑΛ

2ο Επαγγελματικό ΛΥΚΕΙΟ Μυτιλήνης


Ενημερώνουμε όλους τους μαθητές, γονείς και κηδεμόνες ότι:

---- Οι Εγγραφές συνεχίζονται και αυτή την βδομάδα….

Το ΣΧΟΛΕΙΟ στο οποίο οι μαθητές έχουν στόχους και προσπαθούν να περάσουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το ΣΧΟΛΕΙΟ με πολύ μεγάλο ποσοστό ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ σε Πανεπιστήμια/ΑΕΙ και ΤΕΙ (89%.)

---Οι μαθητές έχουν περισσότερες δυνατότητες επιλογής όσον αφορά στην εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια (ΑΕΙ) και στα ΤΕΙ, κάτι που δεν είχαν μέχρι τώρα.

– Στην Α΄ ΤΑΞΗ οι μαθητές/-τριες ακολουθούν ένα πρόγραμμα σπουδών με μαθήματα γενικής παιδείας, προσανατολισμού και ειδικοτήτων. Θα υπάρχουν 4 διαφορετικοί τρόποι προκειμένου να δοθεί στους/στις μαθητές/-τριες η δυνατότητα να διερευνήσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους (π.χ. ΣΕΠ, Μαθήματα επιλογής και Ζώνη Σχολικών Δραστηριοτήτων).

– Στη Β΄ ΤΑΞΗ οι μαθητές/-τριες μπορούν να επιλέξουν έναν από τους 3 τομείς επαγγελματικών σπουδών όπου θα διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας (12 ώρες) και μαθήματα του ΤΟΜΕΑ (23 ώρες, θεωρητικά και εργαστηριακά). – Στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης λειτουργούν οι ΤΟΜΕΙΣ: 1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, 2. ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ και 3. ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ.

– – Στη Γ΄ ΤΑΞΗ οι μαθητές/-τριες θα επιλέγουν μια από τις παρακατω ειδικότητες που προσφέρονται στο πλαίσιο του τομέα σπουδών της επιλογής τους και θα διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας (12 ώρες) και της ειδικότητας που έχουν επιλέξει (23 ώρες, θεωρητικά και εργαστηριακά). – Στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης λειτουργούν οι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: 1. Υπαλλήλων Διοικ. & Οικον. Υπηρεσιών, 2. Υπαλλ. Οικον. & Διοικ. Τουρισμού (του Τομέα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ), 3. Τεχνικ. Τεχνολ. Τροφίμων & Ποτών (του Τομέα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ), 4. Βοηθός Νοσηλευτών, 5. Βοηθ. Βρεφονηπιοκόμων (του Τομέα ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ)

– ----Οι γνώσεις αποκτούνται με διάβασμα και όρεξη για την απόκτησή τους και να μην ξεχνάτε ότι οι καθηγητές/τριες σας προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες εκείνες που είναι απαραίτητες για το ΕΥ ΖΕΙΝ…

ΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ στο ΣΧΟΛΕΙΟ μας

1) Στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης: εξασφαλίζεται η παροχή στέρεων γενικών γνώσεων, δίνονται οι αναγκαίες επαγγελματικές γνώσεις που αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα «χτιστεί» η ειδικότητα, παρέχονται περισσότερες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές διέξοδοι στους αποφοίτους, επιτυγχάνεται με ασφάλεια η επαφή των αποφοίτων στην αγορά εργασίας και τέλος διευρύνονται οι δυνατότητες συνέχισης των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπ/ση (ΑΕΙ και ΤΕΙ).

2) Διευρύνεται η δυνατότητα της πρόσβασης στα ΤΕΙ μέσω των ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ, αφού θα διαγωνίζονται για ειδικό ποσοστό θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων στα ΤΕΙ, ανάλογο του ποσοστού των υποψηφίων που αποφοίτησαν από τα ΕΠΑΛ σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων για τα ΤΕΙ, αποφοίτων ΓΕΛ – ΕΠΑΛ.

3) Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε όλους τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, να εισάγονται σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων, αντίστοιχα των τομέων που σπούδασαν στα ΕΠΑΛ, με τις ίδιες εξετάσεις και για ειδικό ποσοστό επιπλέον θέσεων επιπλέον 1%.

3) Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε όλους τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, να εισάγονται σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ), αντίστοιχα των τομέων που σπούδασαν στα ΕΠΑΛ, με τις ίδιες εξετάσεις και για ειδικό ποσοστό επιπλέον θέσεων επιπλέον 1%.

ΦΕΤΟΣ στο σχολείο μας το ποσοστό ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ήταν πολύ μεγάλο (89%.) 4) Εισάγονται στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, σχολές ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 5) Με τον νέο θεσμό ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ (προαιρετικο μεταλυκειακο έτος – 9 μηνες), ο απόφοιτος των ΕΠΑΛ, ενήλικας πλέον, έχει τη δυνατότητα μιας ασφαλούς πρακτικής άσκησης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υπό την εποπτεία του σχολείου (με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού, κανονική ασφάλιση και άδειες) και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο.


Οι απόφοιτοι αυτού του έτους θα μπορούν μετά από εξετάσεις πιστοποίησης να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου 5 και άδεια άσκησης επαγγέλματος. Να σημειώσουμε πως σήμερα, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, ιδιαίτερα στις ειδικότητες που η πρακτική άσκηση είναι προαπαιτούμενο για να αποδοθεί η άδεια άσκησης κάποιου επαγγέλματος, ψάχνουν μόνοι τους εργοδότη για να προσφέρουν δωρεάν την εργασία τους προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Αυτό πλέον θα γίνεται οργανωμένα, με την επίβλεψη του σχολείου στους εργασιακούς χώρους όπου θα πραγματοποιείται η μαθητεία και θα ολοκληρώνεται με την επίσημη απόδοση τίτλου».