Δωράκι 1,8 εκ ευρώ από τον ΕΛΓΑ στην διαλυμένη ΠΑΣΕΓΕΣ.. ενώ ο αγροτικός κόσμος της Λέσβου αργοπεθαίνει- Σκληρή ανακοίνωση από την ΝΟΔΕ Λέσβου

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου


Αν όχι σκανδαλώδης πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α., να χαρίσει στην ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., ποσό ύψους 1.800.000 ευρώ ως επιχορήγηση για το έτος 2016 όταν την ίδια στιγμή οι περισσότεροι αγρότες της Λέσβου δεν έχουν αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστη το κεφάλαιό τους από τις θεομηνίες της 28ης Νοεμβρίου 2016;
           
Ο ΕΛ.Γ.Α. , με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προικοδοτεί μία ουσιαστικά νεκρή ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., εκδίδοντας υπέρ της, με δικαστική απόφαση, διαταγή πληρωμής! Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., είναι ένας καταργημένος οργανισμός από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. , με τον Νόμο  4384/2016!!!
           
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αγρότες του νησιού ακόμη προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους και να αντικαταστήσουν ζωικό κεφάλαιο και μηχανήματα που έχασαν από την θεομηνία. Και σαν να μην φτάνει αυτό είναι αναγκασμένοι να υπόκεινται μία κοροϊδία  δίχως τέλος αφού ο οργανισμός «πέταξε» ως αποζημίωση ένα ξεροκόμματο, σε ορισμένους από τους πληγέντες! Ένα ξεροκόμματο που διόλου δεν αντιστοιχεί στο ύψος του ποσού των πραγματικών ζημιών!
           
Ξεδιάντροπα ο ΕΛ.Γ.Α. «αποζημίωσε»  κτηνοτρόφο του νησιού για πέντε μόνο από τα 70 πρόβατα που έχασε με την αιτιολογία ότι τα υπόλοιπα ήταν άνω των 5 ετών , λες και αυτά τα 65 δεν αποτελούν κεφάλαιο !!
           
Η κυβέρνηση μαριονέτα τι κάνει βλέποντας όλα αυτά; Προφανώς αρκείται στο να στέλνει τα μέλη του θιάσου της όπως τους κυρίους Βαγγέλη Αποστόλου και Γιάννη Τσιρώνη για να δουν το μέγεθος της ζημιάς, να προσποιηθούν ότι αντιλαμβάνονται τον πόνο των πληγέντων  και να τους καθησυχάσουν λέγοντάς τους ότι θα τους στηρίξουν, ενώ στο τέλος φεύγοντας από το νησί θα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις όποιες παρατηρήσεις τους!
           
Αν η κυβέρνηση νοιαζόταν πραγματικά για τους αγρότες δεν άφηνε να χαριστούν 1.800.000 ευρώ στην ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. !! Αντιθέτως ο κ. Τσίπρας θα φρόντιζε να μην υιοθετήσει μέτρα που έχουν στείλει στην γκιλοτίνα τον έλληνα αγρότη , μέτρα όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η φορολόγηση των επιδοτήσεων από το 1ο ευρώ και άλλα πολλά!!!
           
Άραγε ο βουλευτής κύριος Πάλλης έχει επίγνωση της κατάστασης ή πρόκειται να στείλει κατόπιν εορτής κάποια αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων;
           
                       
Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Στρατής Καραγεωργίου