17χρονος έκλεψε 13.000€ από οικία 63χρονης στην Μυτιλήνη-Την κοπάνησε για Πειραιά όπου τον περίμενε ο πατέρας του

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού από οικία στη Μυτιλήνη
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 17χρονος ημεδαπός

Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την αποβίβασή του από επιβατηγό πλοίο, με το οποίο διέφυγε από τη Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε, προχθές (09-09-2017), μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού, από οικία στη Μυτιλήνη.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ένας ημεδαπός ηλικίας 17 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη την ίδια ημέρα στο λιμάνι του Πειραιά, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 17χρονος, προχθές τα ξημερώματα, εισήλθε στην οικία 63χρονης ημεδαπής στη Μυτιλήνη, παραβιάζοντας παράθυρό της και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ. Ακολούθως, ο δράστης επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη- Πειραιάς, προκειμένου να διαφύγει.

Στην κατοχή του βρέθηκε, σε έλεγχο που του έγινε κατά την αποβίβασή του, το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.
Κατά την επιχείρηση, συνελήφθη επίσης ο πατέρας του 17χρονου, ημεδαπός ηλικίας 41 ετών, ο οποίος ανέμενε στον Πειραιά την άφιξη του πρώτου και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλες συναφείς πράξεις.