Πάνω από 1200 Λέσβιοι ταξίδεψαν για το Αιβαλι την Πέμπτη- Μεγάλη αναμονή στο τελωνείο και ταλαιπωρία

Περισσότερα από 1200 άτομα επέλεξαν χθες να περάσουν με τα πλοιάρια της γραμμής Μυτιλήνη – Αϊβαλί στην αντικρινή μικρασιατική πόλη προκειμένου να ψωνίσουν από το εκεί παζάρι της Πέμπτης.

Αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αναχωρήσουν με μεγάλη καθυστέρηση (το τελευταίο πλοιάριο αναχώρησε στις 10.30 το πρωί) ενώ οι τελευταίοι βγήκαν από το τελωνείο στο Αϊβαλή στις 2,30 το μεσημέρι.

Πολλοί ήταν οι ταξιδιώτες που διαμαρτύρονταν για το ότι ένα ταξίδι διάρκειας μιάμιση ώρας εξελίχθηκε σε ένα «μαραθώνιο» τεσσάρων έως και πέντε ωρών όπου ιδιαίτερα στο τουρκικό τελωνείο νε δυο μόλις σημεία θεώρησης εισόδου υποχρεώθηκαν να περιμένουν κάτω από τον ήλιο «χωρίς μια τέντα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς ένα μπουκάλι νερό» όπως χαρακτηριστικά καταγγέλθηκε.

Ενώ φυσικά η μετάβαση απέβη άκαρπη αφού πού ώρα για ψώνια από το παζάρι, μια και στις 5 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η διαδικασία της επιβίβασης τους στα πλοιάρια με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Ας σημειωθεί ότι στο παζάρι στο Αϊβαλί κάθε Πέμπτη μεταβαίνει ένας σημαντικός αριθμός Μυτιληνιών για ψώνια, ενώ ιδιαίτερα αυτήν την Πέμπτη ήταν πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των ταξιδιωτών εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Ας σημειωθεί επίσης, ότι στο λιμάνι της Μυτιλήνης σημειώθηκε το πρωί κυκλοφοριακή συμφόρηση από όσους κατέβαιναν με τα αυτοκίνητα τους ενώ γέμισε με παρκαρισμένα αυτοκίνητα όλο το λιμάνι και οι δρόμοι της βόρειας πλευράς της πόλης.


Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ