Κόντρα για την “white Friday” στην Μυτιλήνη-Ανακοίνωση από την Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Λέσβου-Απών δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Κόντρα για την “white Friday”


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Την Παρασκευή, διάφορα εμπορικά καταστήματα στην αγορά της πόλης μας διοργάνωσαν την “white Friday”, μία κίνηση με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους κατά 2 ώρες, μέχρι τις 11 το βράδυ.

Τα επιχειρήματα που ευαγγελίζονται ότι δήθεν "η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά" με την συνοδεία διάφορων events, εκπτώσεων, συναυλίες και ‘μεζέδες’,  την ίδια  στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων λεηλατείται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ με τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση, την απλήρωτη εργασία είναι κενά.

Τα ίδια χρεοκοπημένα επιχειρήματα επιστρατεύονται και για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Με την ανεργία να έχει χτυπήσει κόκκινο, και τους μισθούς να έχουν πιάσει πάτο, το πρόβλημα για την τόνωση οποιασδήποτε αγοράς στην χώρα μας δεν είναι η επέκταση του ωραρίου. Το ζητούμενο είναι ένα:Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά!

Ούτε «λευκές» ούτε «πολύχρωμες» αλλά μαύρες θα είναι οι νύχτες που περιμένουν τους εργαζόμενους στο νησί μας με την οποιαδήποτε απελευθέρωση του ωραρίου.
       
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που απελευθερώνει το ωράριο. Ενάντια σε όλους αυτούς που για να αυγατίσουν τα κέρδη τους μας θέλουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, 7 μέρες τη βδομάδα.

Παλεύουμε για:

Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.        


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δελτίο Τύπου Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, σχετικά με την παράταση ωραρίου που έχουν αποφασίσει ορισμένοι καταστηματάρχες της Ερμού για την Παρασκευή 25/8/2017, δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση και συμμετοχή.


Μυτιλήνη 25 Αυγούστου 2017