Ανήλικοι….. έκλεψαν οικία 56χρονου στην Καλλονή-Άδειασαν την πιστωτική του σε αγορές αλλά και σε ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής και απάτης σε βάρος 56χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, την Πέμπτη (24-08-2017), μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, περίπτωση κλοπής και απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος ενός 56χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 16χρονος και ο 17χρονος, την προηγούμενη ημέρα     (23-08-2017), εισήλθαν από κοινού στην οικία του 56χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο, από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι, που περιείχε διάφορα έγγραφα και μια τραπεζική χρεωστική κάρτα.

Ακολούθως, οι δράστες, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, πραγματοποίησαν, με τη χρήση της προαναφερόμενης κάρτας, αγορά προϊόντων από κατάστημα, καθώς και ανάληψη μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (Α.Τ.Μ.) χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, συνολικού ύψους 1.000 ευρώ περίπου.

 Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -490- ευρώ.

Σε βάρος των γονέων των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης