Παρολίγον τραγωδία με ανήλικο στον Άγιο Ισίδωρο –Πως το παιχνίδι με μεγάλο φουσκωτό στην θάλασσα θα του κόστιζε την ζωή

Παρολίγον τραγωδία με ανήλικο στον Άγιο Ισίδωρο

Ένας ανήλικος τουρίστας κατά πάσα πιθανότητα Ισραηλινής καταγωγής, παίζοντας με ένα θαλάσσιο στρώμα-παιχνίδι(παρόμοιο με τα γνωστά φλαμίνγκο) λόγω των βόρειων ανέμων που έπνεαν σήμερα στο Πλωμάρι, κινδύνεψε διότι παρασύρθηκε πριν το καταλάβει σε μεγάλη απόσταση έξω από την οριογραμμή που σηματοδοτείται με σημαδούρες στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου, χωρίς να είναι σε θέση να επιστρέψει στην ακτή.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, λίγο πριν τις 17:30.

Εκείνη τη στιγμή ο ναυαγοσώστης της παραλίας του Αγίου Ισιδώρου είχε σχολάσει(ως γνωστόν η βάρδια του τελειώνει στις 17:00). Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Αφροδίτη”, Λευτέρης Χρυσόμαλλος, με την εμπειρία που έχει ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και ως κάτοχος διπλώματος ναυαγοσώστη, αντελήφθη εγκαίρως ότι κάτι δεν πάει καλά, βλέποντας το θαλάσσιο παιχνίδι να έχει απομακρυνθεί από την οριογραμμή(από τις σημαδούρες).

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ότι ένα παιδί βρίσκεται εκεί και κινδυνεύει. Αρχικά φρόντισε να ειδοποιήσει το λιμεναρχείο και ο ίδιος έσπευσε στο σημείο με ένα κανό και στη συνέχεια στο σημείο έσπευσε με κανό και ο ναυαγοσώστης, Θέμης Σάββας, ο οποίος βρισκόταν ακόμα στην παραλία και ειδοποιήθηκε για βοήθεια. Τελικά με την βοήθεια των δυο συμπολιτών μας, το παιδί γλύτωσε τα χειρότερα και το παρέλαβε βοηθητικό σκάφος που έσπευσε και εκείνο, από πλοίο του πολεμικού ναυτικού που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου και το μετέφερε στο Πλωμάρι για λόγους ασφαλείας.

Οι λουόμενοι, μόλις οι δυο συμπολίτες μας επέστρεψαν στην παραλία, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στους δυο.


Οπότε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα πρέπει πάντα οι ανήλικοι να εποπτεύονται από τους συγγενείς ή τους φίλους, όταν βρίσκονται στη θάλασσα.

Πηγη συνεργάτες μας plomarinews.gr