Καταργείται η Γ΄ τοπική ποδοσφαίρου στην Λέσβο- Δυο όμιλοι στην Β΄ τοπική-Ποια είναι η νέα δομή στο τοπικό ποδόσφαιρο

Καταργείτε η Γ΄ τοπική ποδοσφαίρου στην Λέσβο

Σας γνωρίζουμε ότι το ΔΣ της ΕΠΣΛ στη συνεδρίαση του της 16-8=17, αφού έλαβε υπόψη την μη δήλωση συμμετοχής του σωματείου ΒΥΡΩΝ Μόριας στην Α΄ κατηγορία και του σωματείου ΑΙΑΣ Μυτιλήνης και ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ Παναγιούδας στην Β΄ κατηγορία, αποφάσισε τα παρακάτω.

Το σωματείο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ Κάτω Τρίτους που κατέλαβε την 3η θέση στους αγώνες play off  της Β΄ κατηγορίας της περιόδου 2016 - 2017, ανέρχεται στην Α΄ κατηγορία καταλαμβάνοντας την θέση του σωματείου ΒΥΡΩΝ Μόριας.

Τα σωματεία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας θα συγκροτήσουν μία κατηγορία (Β΄) σε δύο ομίλους των 9 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ :  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΠΠΕΙΟΥ – ΑΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΗΠΟΥ –  ΟΡΦΕΑΣ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ – ΑΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ – ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΜΦΙΛΩΝ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΗΓΗΣ

Β΄ΟΜΙΛΟΣ  :  EMAΣ ΦΙΛΙΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΚ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ. – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΑΦΙΩΝ – ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΕΡΕΣΣΟΥ – ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ. – ΑΝΑΞΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΟΥ – ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΥΨΗΣ – ΜΑΚΑΡΕΑΣ ΑΓΡΑΣ – ΟΡΦΕΑΣ ΑΝΤΙΣΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων  οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε όμιλο θα αγωνιστούν σε αγώνες play off μεταφέροντας τη βαθμολογία που ισχύει ότι και στο άρθρο  19 της Προκήρυξης Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας Λέσβου.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα ανέρθουν στην Α΄ κατηγορία της οποίας ο αριθμός των ομάδων από την περίοδο 2018 - 2019 θα κυμανθεί μεταξύ 14 - 16 ομάδες.
Επίσης, σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 22128/11-8-17 έγγραφο της ΕΠΟ στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών ομάδων που θα διεξαχθεί την αγωνιστική περίοδο  2017 - 2018 θα συμμετέχουν και οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Γ΄ Εθνική κατηγορία  για την περίοδο 2107 - 2018 (ΑΙΟΛΙΚΟΣ και ΔΙΑΓΟΡΑΣ) από την 1η φάση μέσω των οικείων Ενώσεων τους.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον νέο ΚΑΠ (άρθρο 16) στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τόσο στην Γ΄ κατηγορία όσο και στα τοπικά πρωταθλήματα το μέγιστο των αλλαγών σε μία αναμέτρηση θα είναι τέσσερις (4) και όχι τρείς.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές θα συμπεριληφθούν στην νέα τροποποιημένη Προκήρυξη του Κυπέλλου και Πρωταθλήματος  περιόδου 2017 - 2018.

Παρακαλούμε όπως τα σωματεία προσκομίσουν το έγγραφο που επισυνάψαμε και αφορά τον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος Β΄ και Γ΄ κατηγορίας μέχρι την 25-8-2017.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΣΤ. ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ                               ΠΑΝ .ΣΑΛΤΑΣ