GGO

OYZO

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης σε Λήμνο και Αι Στράτη

Πραγματικά «Μεγάλη Δράση Υπαίθρου» για τους Ανιχνευτές της Μυτιλήνης σε Λήμνο και Αι Στράτη

Μετά τις πετυχημένες κατασκηνώσεις των Λυκοπούλων και των Προσκόπων ήρθε η ώρα για μια πετυχημένη θερινή μεγάλη δράση υπαίθρου για τους Ανιχνευτές της Μυτιλήνης (μεγάλους έφηβους προσκόπους). Και ήταν μια πραγματικά πετυχημένη μεγάλη δράση για την οποία δουλέψανε καλά όλοι οι συμμετέχοντες.

Μια βδομάδα στη Λήμνο και στον Αι Στράτη γεμάτη έρευνα για τις δύσκολες μέρες για τη Δημοκρατία. Επισκέψεις και συναντήσεις γνώσης, στο Μουσείο Δημοκρατίας, στο νεκροταφείο των εξόριστων του Αγίου Μηνά, στους δρόμους της εξορίας στον Αι Στράτη και στο Κοντοπούλι της Λήμνου αλλά και συναντήσεις με τη Δήμαρχο του Αι Στράτη Μαρία Κακαλή για το παρελθόν, το σήμερα και το αύριο του μικρονησιού.

Κι ακόμα, ραντεβού με την ιστορία των δύσκολων χρόνων του Α παγκοσμίου πολέμου στο Μούδρο και στα συμμαχικά νεκροταφεία. Με την ιστορία του προσκοπισμού στην «Αστική Σχολή» Μύρινας όπου στις αρχές του 20ου αιώνα δίδαξε ο Δημήτρης Γληνός. Με τους ανθρώπους της μακρινής αρχαιότητας, της προϊστορίας που τόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε σε αυτήν η Λήμνος. Με επισκέψεις στους προϊστορικούς οικισμούς της Μύρινας, του Κουκονησιού και της Πολιόχνης όπου υπήρξε η «χρυσή» ευκαιρία της πραγματικής επαφής με την πραγματοποιούμενη ανασκαφή και την επαφή με ευρήματα ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών.

Και φυσικά με ζωή στη μοναδική φύση των νησιών αλλά και προσφορά στα παιδιά του Αι Στράτη με παιχνίδια στην πλατεία του οικισμού και καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου της Μύρινας.

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί η συνάντηση και η συζήτηση με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον Έπαρχο Λήμνου Βαγγέλη Γιαρμαδούρο για τις προσπάθειες ανάπτυξης των νησιωτικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των ευκαιριών που έχουν οι νέοι για απασχόληση σε μικρά νησιά.

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης στη Λήμνο. Την Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, .τον Έπαρχο Λήμνου Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, τον Αντιδήμαρχο Λήμνου Νίκο Μοσχάκη.

Τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Νομού Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη,  τους ανθρώπους των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στο αρχαιολογικό μουσείο Μύρινας και τους αρχαιολογικούς χώρους. Ιδιαίτερα ένα ευχαριστώ αξίζει στους αρχαιολόγους Γιάννη Σουκάντο και Τζένη Φυγετάκη για τις «αλλιώτικες»’ ξεναγήσεις τους στην Πολιόχνη και το Καβείριο. Ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στο Βύρωνα Μανικάκη που μύησε τους Ανιχνευτές στον Αί Στράτη και στον υπάλληλο του Δήμου Μύρινας Παναγιώτη Κυριατζή για την πραγματικά επί 24ωρο στήριξη της δράσης. Τους ανθρώπους του νησιού, τη δημοσιογράφο Δέσπιονα Βασιλειάδη, και τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στη Λήμνο.


Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Κώστα Τζίλα και το E-Radio, το μεγαλύτερο ελληνικό κατάλογο ραδιοφώνων χορηγό της δράσης, και τη Διοίκηση και το προσωπικό της «Hellenic Sea Ways» που μετέφεραν με σημαντική έκπτωση τους Ανιχνευτές και τους βαθμοφόρους του προς και από τη Λήμνο και τον Αι Στράτη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com