Στην Λέσβο για διακοπές ο εφοπλιστής Γ. Προκοπίου με την 70 μέτρων θαλαμηγό «Nomad»- Ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής ναυτιλίας (PICS)

Ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της ελληνικής ναυτιλίας, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου εφτασε χτες με το υπερπολυτελές σκάφος του στο λιμάνι της Μυτιλήνης.


Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου επέλεξε την Λέσβο ως έναν ακόμα σταθμό των διακοπών του. Μαζί με φίλους του και την οικογένεια του χτες το βραδύ κατέπλευσαν με την θαλαμηγό στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Κάτοικοι της Μυτιλήνης που έκαναν βόλτα εκείνη την ώρα στην προκυμαία Μυτιλήνης έμειναν άναυδοι από την πολυτέλεια της θαλαμηγού και σταματούσαν συχνά για φωτογραφίες

Η 70 μέτρων θαλαμηγός -που φέρει την ονομασία «Nomad»- σχεδιάστηκε από την εταιρεία «Oceanfast in Freemantle» που εδρεύει στην Αυστραλία, κατασκευάστηκε το 2003, καθελκύστηκε την ίδια χρόνια, ενώ το 2005 έγινε ολοκληρωτικό refit στο εσωτερικό της.

Το Megayacht εξυπηρετεί και επαγγελματικά τον εφοπλιστή, καθώς διαθέτει και πλήρη εξοπλισμό για την οργάνωση και τη στελέχωση του executive staff της εταιρείας του.

Το υπερπολυτελές yacht σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε, για να παρέχει υψηλές υπηρεσίες στον απαιτητικό, όπως τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι του, ιδιοκτήτη αλλά και στους καλεσμένους του.

Το «Nomad» αποτελείται από τρία πατώματα και στο εσωτερικό του υπάρχουν συνολικά 6 καμπινές, χωρητικότητας έως και δώδεκα ατόμων.

Για τον πλοιοκτήτη υπάρχει μια άνετη και ευρύχωρη σουίτα 90 περίπου τετραγωνικών, ενώ διαθέτει επιπλέονεστιατόριο, θέατρο, μπαρ, ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μπάρμπεκιου, πισίνα με υδρομασάζ, jacuzzi, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, αξεσουάρ για θαλάσσια σπορ, ψυχαγωγικό κέντρο με DSS plasma TV, DVD, Stereo Music,CD και πολλές άλλες ανέσεις.

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του πανάκριβου yacht, είναι σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο καλύπτεται η πισίνα στο κατάστρωμα του σκάφους, η όποια με το πάτημα ενός κουμπιού, μετατρέπεται σε διάδρομο προσγείωσης του ελικοπτέρου που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του. Γι' αυτό άλλωστε διαθέτει και μια extra καμπίνα πιλότου!

Ο πανίσχυρος Ελληνας εφοπλιστής με κυρίαρχη παρουσία στα δεξαμενόπλοια έχει αποκτήσει μεγάλο αριθμό ακινήτων εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Διαθέτει τη θαλαμηγό «Nomad» μήκους 70 μέτρων, ενώ το 2011 «χτίστηκε» η θαλαμηγός «Dream» μήκους 106 μέτρων στην Ιταλία.

Πολιτικός μηχανικός

Ο Γιώργος Προκοπίου σπούδασε πολιτικός μηχανικός δουλεύοντας μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη που επέλεξε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα στις οικοδομικές επιχειρήσεις του πατέρα τους. Τη δεκαετία του '70 τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με τη ναυτιλία. Δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο των μεταχειρισμένων πλοίων πραγματοποιώντας εκατοντάδες αγοραπωλησίες.

Το 1996 χώρισαν τις επιχειρήσεις τους και ο Γιώργος Προκοπίου ακολούθησε τη δική του πορεία μέσω της ναυτιλιακής του εταιρείας Dynacom Tankers Ma­nage­ment την οποία ίδρυσε το 1991, ενώ ο Δημήτρης Προκοπίου ίδρυσε την Centrofin Management. Από το 2000 έως το 2007 ο Γ. Προκοπίου πούλησε 50 από τα παλαιότερα δεξαμενόπλοια του στόλου του και στράφηκε στην παραγγελία 67 νέων πλοίων.