4 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την προμήθεια εξοπλισμού

4 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου


Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου προκηρύχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» το έργο «αναβάθμιση υποδομών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4 εκατομμύρια ευρώ και θα το υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2017.

Η προκήρυξη αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχει στους φοιτητές και τη δυνατότητα εφαρμογής εξειδικευμένου ερευνητικού έργου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί εκπαιδευτικό φορέα που συμβάλλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Με αυτή την προκήρυξη, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, δίνουμε τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού του  εξοπλισμού και των μεσών του, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο απαιτητικό ανταγωνιστικό περιβάλλον της σύγχρονης εποχής, προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας».