Κυριακάτικοι Περίπατοι στο Μουσείο και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Δράση για οικογένειες τις Κυριακές του Ιουλίου


Κυριακή ώρα 10:30 π.μ.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σχεδίασε και προσφέρει όλες τις Κυριακές του Ιουλίου την πρωτότυπη δράση για οικογένειες «Κυριακάτικοι Περίπατοι στο Μουσείο και το Απολιθωμένο Δάσος».

Οι περίπατοι με τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του Μουσείου προσφέρουν έναν διαφορετικό τρόπο γνωριμίας με τους θησαυρούς του Μουσείου και του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου  

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και «Εξέλιξη του Αιγαίου» μέσα από επιστημονικές παρουσιάσεις από το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου.

Ο πρώτος εκθεσιακός χώρος του Μουσείου «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», μέσα από σπάνια απολιθώματα, προβάλλει τη χλωρίδα του Απολιθωμένου Δάσους και τους αντιπροσώπους περισσότερων από σαράντα διαφορετικών ειδών. Απολιθωμένοι κορμοί, κλαδίσκοι, εντυπωσιακά απολιθωμένα φύλλα και αποτυπώματα φύλλων, καρποί και ρίζες δένδρων εμφανίζονται μπροστά σε εντυπωσιακά γραφήματα.

Στην αίθουσα εξέλιξης του Αιγαίου μέσα από εντυπωσιακές μακέτες προβάλλονται τα γεωλογικά φαινόμενα και οι διεργασίες που συνδέονται με τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους καθώς και η γεωλογική ιστορία της λεκάνης του Αιγαίου τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια, η εξελικτική ιστορία της ηφαιστειακής δραστηριότητας στον ελληνικό χώρο αλλά και εντυπωσιακές μορφές των ορυκτών του χαλαζία και πετρωμάτων. Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την καταγραφή σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο που καταγράφονται από το Σεισμολογικό Σταθμό Σιγρίου καθώς και σεισμολογικών δεδομένων από όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί ο περίπατος στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, όπου οι επισκέπτες θα γνωρίσουν στη φυσική τους θέση εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς και ριζικά συστήματα δένδρων που αποκαλύφθηκαν μέσω ανασκαφικών εργασιών.

Η δράση πραγματοποιείται στις 10:30 π.μ. κάθε Κυριακή του Ιουλίου.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.