Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το ρεσιτάλ για δύο βιολιά στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το ρεσιτάλ για δύο βιολιά


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης στο Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη, το ρεσιτάλ για δύο βιολιά με τις Δανάη Κολέτσα και María Francisca Rocca Arbeláez. Η  Μουσική  συναντά  τΑ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ!

 Μία πρωτοβουλία της ΜΚΟ Γέφυρες Τέχνης. Η βραδιά ξεκίνησε με την ερμηνεία του έργου DUO Nο. 1 του τούρκου συνθέτη Hassan Huseyin Yilmaz. Στη συνέχεια, οι δύο καλλιτέχνιδες παρουσίασαν ένα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα των Matos Rodriguez, Carlos Gardel, Dmitri Shoshtakovitsch Johannes Brahms και Μίκη Θεοδωράκη. Η ερμηνεία καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι παρακολούθησαν το ρεσιτάλ ενθουσιασμένοι και χωρίς τον παραμικρό θόρυβο.

Η Θεσσαλονικιά Δανάη Κολέτσα είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες στο Εξωτερικό και παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές. Την τελευταία χρονιά δίδαξε στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Η βραβευμένη Ελληνο-κολομβιανή βιολονίστα María Francisca Rocca Arbeláez, είναι τελειόφοιτη της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ και παρακολουθεί μαθήματα τελειοποίησης στην Αθήνα με τον Αλέξανδρο Χαλάψη. Διετέλεσε υπότροφος στο βιολί και το φλάουτο στη Θεσσαλονίκη, έχει συμπράξει με πολυάριθμες ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπου έχει επίσης πραγματοποιήσει σόλο εμφανίσεις. Από το καλοκαίρι του 2016 είναι σε εθελοντική βάση Μουσική Συντονίστρια της Δημιουργικής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας ART Angels Relief Team.

Η βραδιά έκλεισε με την ερμηνεία της «Όμορφης Πόλης» του Μίκη Θεοδωράκη, σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον, όπου η μουσική κατάφερε πραγματικά να αγκαλιάσει τα απαράμιλλης ομορφιάς έργα εικαστικών τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης.


Οι Γέφυρες Τέχνης - ART Bridges ευχαριστούν θερμά την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, το Προσωπικό της Δημοτικής Πινακοθήκης, τις καλλιτέχνιδες για την ευγενική προσφορά τους, καθώς και το μοναδικό κοινό, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.