Ενημέρωση από την κ Αντωνελλη για το επίδομα των σεισμοπαθών- Πόσοι έκαναν αίτηση- Ποιοι το δικαιούνται

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κ. Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα εξής:



Έχοντας γνώση  της ανάγκης  των σεισμοπαθών, αλλά και για να μην  υπάρχουν παρανοήσεις σε ότι αφορά την διαδικασία για το επίδομα των 586,94 ευρώ, ενημερώνουμε τους πολίτες:

Στην Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λέσβου μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά για το επίδομα των 586,94 ευρώ και για τις οικοσυσκευές  438 αιτήσεις. Οι 130 από αυτές υποβλήθηκαν ή έφτασαν στη υπηρεσία μας την Δευτέρα 24 Ιουλίου. Από το σύνολο των 438 αιτήσεων  οι 70 αφορούν οικοσυσκευές

Ελέγχθηκαν μέχρι σήμερα οι 368. Από αυτές απορρίφθηκαν  109 αιτήσεις διότι δεν διέθεταν τα κριτήρια δικαιούχου (ήταν β κατοικία, ή κατοικήσιμα). 

Οι  259 αιτήσεις αφορούν το επίδομα των 586,94 ευρώ, εκ των οποίων απεστάλησαν οι 104 την προηγούμενη εβδομάδα στο Λογιστήριο του Δήμου και σήμερα θα αποσταλούν άλλες 64 αιτήσεις,  πλήρεις  δικαιολογητικών.

Οι υπόλοιπες 91 αιτήσεις- όπως και πολλές προηγούμενες- δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Βεβαίως οι 4 εργαζόμενοι στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου μας, πέρα από την υποδοχή, τον έλεγχο των αιτήσεων και όλες τις άλλες υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, προσπάθησαν και προσπαθούν να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά τους αιτούντες που δεν έχουν καταθέσει τα εκ του Νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επειδή όμως κάποιοι από τους αιτούντες δεν απαντούν στο τηλέφωνο ή δεν ανταποκρίθηκαν στο να φέρουν τα τηλεφωνικά από εμάς ζητούμενα δικαιολογητικά, ξαναενημερώνουμε ως προς τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και παρακαλούμε όποιοι δεν τα έχουν υποβάλει να τα υποβάλουν τάχιστα, μιας και ως γνωστόν η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει 10 Αυγούστου 2017, αλλά και για  να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να διαβιβάσουμε και άλλες αιτήσεις στο λογιστήριο του Δήμου, προκειμένου ν πληρωθούν.  

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ:

  • ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (ΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ)
  • ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 (Ε1). ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ  (12-6-2017)  ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΠΕΡΣΙΝΗ)
  • ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
  • ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟ (ΑΝ ΜΙΣΘΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ)
  • ΙΒΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
  • ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
       (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)

  • ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2015(Ε1) ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ