Δρομολογούνται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Βρίσας και Πολιχνιτου

Δρομολογούνται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες


Μετά από πρόσκληση – αίτημα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου προς το γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου επισκέφτηκαν τη Λέσβο η κ. Ευμορφία Φλώρου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του ΥΠΠΕΘ και ο κ. Βασίλειος Παύλου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του ΥΠΠΕΘ για να εξετάσουν επιτόπου θέματα σχετικά με την κατάσταση των σχολικών κτιρίων μετά τους σεισμούς της 12 Ιουνίου.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Λέσβου με τη συμμετοχή του Δημάρχου, των Αντιδήμαρχων Παιδείας και Τεχνικών Έργων, καθώς και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και των δύο στελεχών του ΥΠΠΕΘ. Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ακολούθησε επιτόπια αυτοψία στα δημοτικά σχολεία της Βρίσας και του Πολυχνίτου. Την Πέμπτη 6 Ιουνίου η κ. Φλώρου και ο κ. Παύλου συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, από τους οποίους ενημερώθηκαν για τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος Λέσβου στα κτίρια των σχολείων της Λέσβου.
 

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις, τεχνική έκθεση, αδειοδοτήσεις και ότι άλλο απαιτηθεί για τη διαμόρφωση του χώρου και την εγκατάσταση αιθουσών, από το Υπουργείο Παιδείας, για τη λειτουργία του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Βρίσας.