Η «Μαϊμού» του αθλητισμού της Λέσβου όπως κάθε Τρίτη έτσι και σήμερα αποκαλύπτει πολλά

Με αυτά και με αυτά έχει τρελαθεί και ο καιρός και δεν μπορώ να βρω γωνίτσα στην ζούγκλα να καθίσω.

Μια καύσωνες, μια Μέδουσες, καλοκαίρι είναι τούτο ή survivor κανονικό. Πιο πολύ Ντάνος νιώθω παρά μαιμουδίτσα.

Για να δούμε τι θα δούμε και σήμερα.

Ως γνωστόν η Καλλονή μας τελείωσε. Οριστικά και αμετάκλητα. Μόνο το site έμεινε να μας θυμίζει πλέον την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως η διάλυση της Καλλονής χαροποίησε πολλούς. Αν πει κανείς το αντίθετο θα είναι ψεύτης. Αλλά και αυτοί εκεί μέχρι το τέλος έπρεπε να δείξουν τον εγωισμό τους. 

Ούτε μια ανακοίνωση ρε παιδί μου, ούτε μια δήλωση έστω για τα μάτια του κόσμου που τους ακολούθησε μέχρι τέλους. Όπως έκαναν στον Πανθρακικό. Όμορφα και με ειλικρίνεια βγήκε στον κόσμο η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού στην ανοιχτή συγκέντρωση και εξήγησε για την μη κάθοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική. 

«Πρώτον, ο οικονομικός. Δεν έχει βρεθεί κάποιος να στηρίξει την ομάδα οικονομικά για να την κατεβάσει στη Γ’ Εθνική», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΑΠΣ Πανθρακικός Γιώργος Μπάρκουλας (αφού απουσίαζε ο πρόεδρος Μανώλης Σακαλής). «Δεύτερον, αν κατέβουμε εμείς Γ’ Εθνική τότε παίρνουμε όλες τις τιμωρίες της ΠΑΕ, ξεκινάμε με μείον έξι βαθμούς και υπάρχει ένα πρόστιμο από 2.000 ως 5.000 ευρώ που ακριβώς δεν ξέρουμε το ποσό. 

Τρίτον, αν κατεβαίναμε στη Γ’ ΄Εθνική, την πρώτη χρονιά ο στόχος θα ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία αφού έτσι κι αλλιώς η άνοδος απαγορεύεται για μια χρονιά αλλά την δεύτερη χρονιά, επειδή είμαστε Πανθρακικός και έχουμε βαριά φανέλα, θα επιδιώκαμε πρωταθλητισμό, ώστε να ανέβουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ανεβαίνοντας εκεί αμέσως θα έχουμε αναβίωση του 50% των χρεών της ΠΑΕ προς τρίτους, πράγμα δύσκολο να βρεθεί κάποιος να βάλει τα λεφτά του για μια ή δυο χρονιές και την τρίτη να βρεθεί χρεωμένος». 

Για αυτόν τον λόγο, όπως εξήγησε, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού έλαβε την απόφαση «να ξανακάνουμε τον Πανθρακικό μεγάλο ξεκινώντας από το μηδέν, από τα τοπικά της ΕΠΣ, μέχρι να βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε την ομάδα σε επαγγελματικές κατηγορίες». Ο Γιώργος Μπάρκουλας κατέληξε: «Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, να ανέβουμε Α’ τοπικό και βήμα βήμα να ξαναχτίσουμε την ομάδα».

Καταλάβατε τώρα γιατί η Καλλονή δεν θα μπορούσε να παίξει Γ Εθνική. Πρώτον γιατί την πρώτη χρονιά δεν θα μπορούσε να ανέβει, άρα θα ξόδευε 200-250 χιλιάδες για να σωθεί απλά. Την δεύτερη σαιζόν πάλι δεν θα μπορούσε να ανέβει γιατί θα χρεώνονταν το 50% των χρεών που έχει αφήσει. Αν αποφάσιζε την 3η σαιζόν να ανέβει θα ξόδευε πάλι κανα 500 χιλιάδες. Σύνολο στα τρία αυτά χρόνια 1 εκατ. Ευρώ χωρίς ουσιαστικά έσοδα. Ποιος θα τα βαζε? Κανείς. Οπότε πάει από τον άλλο δρόμο. Ε μεγάλα παιδιά είστε δεν θα σας τα εξηγώ και μέχρι τελείας.

Στον Αιολικό πάλι εκεί που όλα ήταν στον «αέρα», παίκτες κλείνουν, η ομάδα στήνεται και σιγά – σιγά δείχνει πως αν όλα αυτά υλοποιηθούν ο Αιολικός θα γίνει πολύ δυνατός. Αν όμως γιατί μέχρι τώρα τα περισσότερα είναι στα λόγια. 

Η έλευση Πολλαετίδη την Πέμπτη θα ξεκαθαρίσει πολλές εκκρεμότητες με βασικότερη αυτή του μέρους της προετοιμασίας που για μένα είναι και το βασικό. Και θα πρέπει επιτέλους στον Αιολικό να πάψουν τις καφενειακές συμφωνίες και του να τα κανονίζουν όλα εύκολα και στο μιλητό γιατί στην πράξη είναι διαφορετικά και θα εκτεθούν. Όταν λέγαμε πως θα πρέπει να οργανωθεί η ομάδα, να βρει γραφεία και να βάλει ανθρώπους σε θέσεις που να γνωρίζουν το αντικείμενο, δεν εννοούσαμε αυτό που γίνεται τώρα. Και ο νοών νοείτο…

Πάμε και στον Διαγόρα.

Ο οποίος έχει παίξει παντού μέχρι τώρα. Έχει κατέβει Γ Εθνική, έχει πάει Α Τοπική, έχει ξεκινήσει για Γ Τοπική και τώρα πάει πάλι από την αρχή. Με λίγα λόγια δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πρόβλεψη μου και τη λέω σήμερα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο είναι πως ο Τομ θα παίξει Α Τοπική. Κυρίως για οικονομικούς λόγους. Αλλά το φετινό «πάρτυ» της Α Τοπικής δεν θέλει να το χάσει με τίποτα. Τι εννοούμε πάρτυ? Αίγειρος που έχει πάρει ότι κινείται στο παζάρι, Ανεμότια με έδρα Καλλονή, Αιγέας με Γαβαλά, Αετός που είναι πολύ δυνατός και φέτος και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο θα ξεπεταχτεί στην πορεία. Να τα χάσει όλα αυτά ο καραφλός και να τρέχει σε Κερατσίνια και Αμφιάλες και να είναι και χρεωμένος? Δεν νομίζω.

Έμαθα πως ο Αίγειρος ζήτησε έδρα τον Ταρλά. Τίποτα άλλο… Και τελικά ο Γαβαλάς πήγε στον Αιγέα. Δεν πήγε χτες. Όσοι διαβάζετε εδώ το ξέρετε εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι θέμα πληροφορίας. Είναι απλή λογική. Και αν δεν καταλάβατε, επιστρέψτε στην δεύτερη παράγραφο και θα καταλάβετε. Αν πάλι όχι, αλλάξτε επάγγελμα…

Α, όπως φαίνεται μας τελείωσε και η Δόξα Πλαγιάς. Δεν θα κατέβει, μάλλον την απορρόφησε ο Αιγέας ή κάτι τέτοιο.

Γενικός αρχηγός στο Πλωμάρι ο Δημήτρης Μαλλιαρός.

 Όσο για το γήπεδο εκεί περιμένετε. Έχει δρόμο ακόμα. Μέχρι τότε όσες είστε από το Πλωμάρι πάρτε μαχαίρι και σακούλα και πηγαίνετε να μαζέψετε χόρτα εκεί μέσα. Κάνουν τέλεια σαλάτα τώρα το καλοκαίρι.

Γυαλό – Γυαλό βρέθηκαν οι δυο Πρόεδροι νυν και τέως έμαθα. Μάλλον ο νυν δεν αντέχει άλλο και πήγε να πάρει συμβουλές. «Σκοτώνονται» στο Λεκανοπέδιο με το γήπεδο Καλλονής.

Η Ανεμότια θέλει ως έδρα το Στάδιο, τα Δάφια αντιδρούν και θα χουμε και εκεί ιστορίες μου φαίνεται. Ο Κυριάκος ανέβηκε Θεσσαλονίκη. Για διακοπές υποτίθεται, αλλά δεν ξέρω αν πήγε να δει τον Ιβάν ή τον Γραμμένο με την ευκαιρία. Πρέπει να κάνει και τις πρόβες του. Πάντως ο άλλος Πρόεδρος δεν είναι και πολύ σίγουρος για τις εκλογές της 4ης Αυγούστου… Αυτά για σήμερα, πάω να προλάβω να κάνω καμία βουτιά πριν έρθει η Μέδουσα. Άντε γεια μας…

Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.