Ήχοι της παράδοσης στη Γέρα- Κυριακής 23 Ιουλίου στο γραφικό λιμανάκι της Ευρειακής

Στο γραφικό λιμανάκι της Ευρειακής, ο «Παγγεραγωτικός» θα φιλοξενήσει, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου 2017, στις 20:30’, «Τα σαντούρια της Αγιάσου»


Στο γραφικό λιμανάκι της Ευρειακής, ο «Παγγεραγωτικός» θα φιλοξενήσει, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου 2017, στις 20:30’, «Τα σαντούρια της Αγιάσου», ένα σχήμα με ιστορία πολλών ετών, εντυπωσιακή εξέλιξη και αναγνώριση, όχι μόνο λεσβιακή, αλλά πανελλαδική και παγκόσμια. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι έχουν εμφανιστεί σε ποικίλες περιστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές προσπάθειες, υποδοχές υψηλών προσώπων, (Οικουμενικός Πατριάρχης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί, Βουλευτές κ.ά.), αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές και αποτελώντας έναν εξαιρετικό πρεσβευτή της γνήσιας μουσικής μας παράδοσης.

Το 2013, μάλιστα, κυκλοφόρησε και το πρώτο CD με τον τίτλο «Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου: Σκοποί της Λέσβου και της Μικρασίας». Ο νυν πρόεδρος του Αναγνωστηρίου, κ. Κλεάνθης Κορομηλάς, γράφει στο ένθετο που συνοδεύει το CD: «Η προσφορά του μουσικού τμήματος με τα σαντούρια είναι τεράστια, όχι μόνο στον τόπο μας. Μας έκανε γνωστούς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και το σπουδαιότερο, βοήθησε να διασώσουμε τη γνήσια μουσικοχορευτική μας παράδοση και να τη διαδώσουμε παντού, μέσα από τους γλυκούς ήχους, που παιδάκια, δειλά-δειλά, έβγαζαν από το σαντούρι και που σήμερα φοιτητές χαρίζουν ευχάριστες μελωδίες στις παρέες τους ανά την Ελλάδα. Αυτό τέλος που προσφέρει τεράστια υπηρεσία στην παράδοση είναι ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στις δεκάδες νέους μαθητές που τρέχουν να μάθουν αυτό το παραδοσιακό όργανο».


Τη βραδιά θα πλαισιώσει και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του «Παγγεραγωτικού».